- Vi trenger sårt flere fosterhjem

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Barnevernstjenesten har forgjeves lett etter et fosterhjem til ei ti år gammel godt fungerende jente.

- Vi trenger sårt flere fosterhjem. Og vi trenger dem snarlig, sier Gunhild Westergaard, leder for barneverntjenesten i Fauske kommune.

Akkurat nå er det behov for fosterhjem til fire barn i ulike aldre. Det barnet det haster mest for er ei godtfungerende jente på 10 år.

Haster

– Vi har lett etter fosterhjem til henne i fire måneder, uten at vi har fått kontakt med en eneste familie som har vært aktuelle å vurdere som fosterforeldre for henne. Nå haster det med å finne en løsning, forteller Gunhild Westergaard.

- Når vi trenger nye fosterhjem har vi flere strenger å spille på. Noen ganger er det mulig å rekruttere fosterhjem i barnets egen familie, slekt eller nettverk. Dersom det ikke er mulig å finne fosterhjem her, søker vi til fosterhjemstjenesten., fortsetter hun.

Hjem der ute

Men de har langt færre hjem å tilby enn det som etterspørres, og de har særlig mangel på fosterhjem som kan ta imot barn fra 10 år og oppover.

- Vi kan derfor ikke basere oss på hjelp herfra. Derfor har vi som kommunal barneverntjeneste tatt kontakt med en rekke familier vi kjenner med direkte forespørsler.

- Vi er overbevist om at det finnes mange hjem der ute som har mye å tilby disse barna, og som selv kunne ha trivdes godt med å ha en slik oppgave.

Artikkeltags