– Vi tar ansvaret og rydder opp

Artikkelen er over 14 år gammel
DEL

– Det er beklagelig det som har skjedd, men vi tar det hele og fulle ansvar og gir oss ikke før lydforholdene blir bra. Det sier regionsjef Per-Sigurd Johansen i Hedalm Boliger i Bodø.

– Årsaken til problemet mellom de to vertikaldelte boligene på Tverlandet skyldes feil i betongkonstruksjonen som er utført av en underentreprenør. Vi foretar derfor utbedringene i påsyn av takstmann fra underentreprenørens forsikringsselskap.

Når vi er ferdig med arbeidet vil det bli gjort nye målinger, slik at vi er sikker på at lydisoleringen er innenfor de normer som kreves, sier Johansen.

– Vi er en seriøs aktør i bransjen og vil ikke løpe fra vårt ansvar. Vi vil så langt det er mulig holde kjøper skadesløs, men det må dessverre bli en del forstyrret livsførsel når vi skal inn i boligene for å rive vegger og sette de opp igjen. Det er beklagelig, men ikke til å unngå. I dette tilfellet er vi blitt enige med byggherre om at de skulle bo i campingvogna utenfor huset så lenge arbeidet pågår, noe vi kompenserer i henhold til avtale. Vi har også tilbudt de møblert leilighet som de har takket nei til.

– Dere har tidligere hatt problemer med badegulv i andre boliger på Tverlandet?

– Men også der var det feil i arbeidet fra underleverandør, som vi rettet opp. Vi er et seriøst og økonomisk sterkt foretak som leverer mange hus over hele landet. Om uhellet skulle være ute har vi økonomi til å rydde opp etter oss. Vi springer ikke fra ansvaret.

– Det foreligger en rapport fra en bygningsingeniør som påviser andre feil en bare lyd, hva gjør dere med det?

– Den vil vi gi motsvar på og retter eventuelt det som vi blir enige om, sier Johansen.

Artikkeltags