Gå til sidens hovedinnhold

Ustabil status på to av de skadede

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre personer er fraktet  i luftambulanse til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø etter at bilen de satt i kjørte inn i en hage og havnet på taket i Melbu i Hadsel kommune i Vesterålen. Status på to av de skadede var klokken 12.00 ustabil.

- De hadde alvorlige skader, og nærmere status får vi på ettermiddagen i dag etter de første behandlingene, sier kommunikasjonsrådgiver hos Universitetssykehuset i Tromsø, Per-Christian Johansen.

Helikopteret slet med å lande i Tromsø i morges på grunn av tykk tåke.

- Tåken skapte en utfordring, og helikopteret sirkla vel over UNN i rundt tre kvarter. Det var likevel ikke noe veldig stort problem ettersom vi hadde leger om bord som ga pasientene den behandlingen de skulle ha. Vi tok det med i beregningen når vi dro fra Tromsø at den kunne bli problematisk å lande her igjen på grunn av tåken, sier Johansen.

Nødetatene klarte å få de siste to personene ut av bilen, og tre skadde personer flys til UNN i Tromsø, opplyste politiet i Midtre Hålogaland like etter klokken 05.

- Saken er per nå inne i en etterforskningsfase, og det eneste vi kan si med sikkerhet for øyeblikket er at det har vært stor fart inne i bildet, forteller operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland Politidistrikt.

To av de tre personene i bilen satt fastklemt etter ulykken, som politiet fikk melding om klokken 3.36 natt til søndag. Det melder NTB.

Overfor NTB beskriver politiet ulykken som alvorlig, men de har ikke oversikt over skadeomfanget.

Kommentarer til denne saken