Vel 100 møtte til fredsappell

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rundt 100 bodøværinger møtte opp på torget i Bodø til den tredje demonstrasjonen den siste uken mot krigen på Gaza-stripen.

DEL

Ordfører Odd-Tore Fygle holdt appell for de vel hundre frammøtte, som trosset sur nordavind og snøbyger for å demonstrere mot Israels maktbruk mot palestinerne i Gaza.

- Vi er så heldige at vi lever i et godt og fredfullt land. Men - vi skal aldri tåle urett og at uskyldige sivile og forsvarsløse barn blir rammet slik vi nå ser. Engasjementet i byen rører meg, og jeg er glad for at vi sammen markerer vår uro og fortvilelse for det som nå skjer på Gaza-stripen, sa Fygle blant annet, samtidig som han oppfordret Israel til å stoppe krigshandlingene, og Hamas til å stoppe rakettutskytningene.

Arrangementet ble avsluttet med at deltakerne gikk opp til Bodø domkirke, der de ble tatt i mot av biskop Tor B. Jørgensen.

- Vi avslutter i vårt eget gudshus, i sympati for palestinerne som akkurat nå opplever at deres gudshus blir bombet, avsluttet Svein Olsen demonstrasjonen på torget.

Artikkeltags