Vær på vakt mot denne brosjyren

ee *** Local Caption *** Denne brosjyren står på innsamlingskontrollens obs-liste.

ee *** Local Caption *** Denne brosjyren står på innsamlingskontrollens obs-liste. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aksjonen står på innsamlingskontrollens obs-liste.

DEL

[Telemarksavisa]  En innsamlingsaksjon under navnet «Hjelpende hånd» har distribuert brosjyrer flere steder i landet.

Mange har den siste tiden fått lapper i postkassen med varsel om en innsamlingsaksjon til trengende i Øst-Europa og Ukraina.

I informasjonsskrivet opplyses det, på dårlig norsk, at organisasjonen samler inn klær, husholdningsartikler, leker og andre artikler som huseier bes samle sammen i poser og la stå synlig utenfor hoveddøren. Etter det TA erfarer har organisasjonen vært på ferde flere steder i landet.

Men det kan være lurt å være på vakt, for organisjasjonen som har distribuert brosjyrene er omtalt på innsamlingkontrollens obs-liste.

Innsamlingskontrollen skal sørge for å gi trygghet og informasjon, slik at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig, og at pengene går til det formålet som er oppgitt.

Useriøse aktører

OBS-listen skal gjøre folk oppmerksom på useriøse aktører.

- Vi har valgt å etablere en OBS-liste over organisasjoner hvor det har fremkommet negative opplysninger av ulik grad. Vi har for samtlige organisasjoner som er innført i listen bedt om å  få tilsendt regnskap, vedtekter, opplysninger om styret, daglig leder og revisor. Organisasjonene er inngående gjort oppmerksom på bakgrunnen for henvendelsen, opplyses det fra Innsamlingsaksjonen.

Ikke registrert

«Hjelpende hånd» er ikke registrert med noe organisasjonsnummer i foretaksregisteret, og Innsamlingskontrollen skriver følgende om dem på sin liste:

- Organisasjonen har unnlatt å sende inn informasjon om regnskapsmessige opplysninger etter gjentatte frister. Vi legger etter dette til grunn at organisasjonen ikke ønsker å gi opplysninger om sentrale økonomiske og organisatoriske forhold. Organisasjonen tilfredsstiller således ikke de grunnleggende krav som Innsamlingskontrollen mener bør stilles til organisasjoner som er avhengig av allmenhetens støtte for å drive sin virksomhet og nå sitt formål.

TA har vært i kontakt med organisasjonen, men de har så langt ikke villet kommentere saken overfor avisa. (ANB)

Artikkeltags