Butikksjef Torleif Rendal på Mega Rønvik håper vinnerlykken skal smitte over på andre kunder etter lørdagens rekorduttelling.

– Hadde det vært jeg som vant så mye penger, hadde jeg nok tatt én dag fri, smiler Rendal.

Det var lørdag at en kvinne i slutten av 40-årene ble den eneste som klarte å treffe riktig Lotto-rekke. Og premien ble voldsom:

9.919.090 kroner.

Nest største.

Det er tidenes nest største gevinst som er utbetalt i Nordland. Rekorden, som ble satt i 2000, lyder på 10 millioner kroner.

Lørdagens premie sikrer bodøkvinnen en 21. plass blant dem som har fått de største Lotto-premiene. Totalt er det så langt blitt 161 Lotto-millionærer i Nordland.

Butikksjef Rendal har selv ikke hatt noen voldsom vinnerlykke, det har mest blitt småpremier. Men han trøster seg med at Mega-butikken i Rønvik er blitt en kjempesuksess etter ett års drift.

– Vi har hatt en økning på nærmere 70 prosent, sier Rendal.

Hvor mange prosent formuen økte til bodøkvinnen skal vi ikke ta sjansen på å regne ut. Selv ønsker hun å være anonym, men sier følgende til Norsk Tipping.

– Nå må jeg slutte å røyke, slik at jeg kan få utnyttet denne premien.

Hun hadde fulgt trekningen fra kule til kule da drømmen ble oppfylt:

– Jeg satt med seks rette og så sier Hilde på tv at hvis det siste tallet blir 23, så blir det én vinner, forteller den overlykkelige vinneren.

Og så skjer nettopp det. Kulen med tallet 23 ramler ned på den siste plassen.

– Følelsen av å få sju rette i Lotto kan ikke beskrives, sier bodøkvinnen.

Ropte det ut.

Der og da var det ikke pengene hun tenkte på, men det faktum at hun hadde sju rette.

– Jeg ropte det ut, sier kvinnen.

Vinneren er gift og er i slutten av 40-årene.

– Inntil videre ønsker jeg å være anonym, forteller hun til Norsk Tipping.

– I hvert fall til dette har sunket skikkelig inn. Akkurat nå er jeg bare overveldet og føler en utrolig lettelse. Jeg skal gjøre mitt beste for at premien kommer til nytte for mine omgivelser.

Sa kvinnen på lørdag og avsluttet med følgende replikk:

– Og i morgen tar Glimt gull.

Slik gikk det som kjent ikke. Men det er vel neppe noen tvil om at kvinnen kan leve med cupsølvet når det plutselig står 9,9 millioner kroner på bankkontoen.

Steigenmillionær.

Og det var ikke bare i Bodø at vinnerlykken slo til. En dame fra Steigen stakk nemlig av med topp-premien på 1,8 millioner kroner i Joker.

Nå prøver Norsk Tipping å få kontakt med kvinnen, for hun hadde ikke oppgitt noe telefonnummer. Norsk Tipping klarte heller ikke å finne henne i telefonkatalogen på lørdag.

Dermed ble det opp til datamaskinen Embla å velge de rette tallene. Hvilket maskinen gjorde helt utmerket og sørget altså for at en dame i Steigen kan se fram til en julefeiring litt utenom det vanlige.