- Våkna av et skikkelig smell

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Flere beboere evakuert fra sine boliger i Fagerenga borettslag i Bodø natt til onsdag. Se mobilvideo og bildeserie.

DEL

Deler av taket på en boligblokk i Tjeldberget 1 på Rønvikleira i Bodø ble blåst av i den sterke vinden. Dette skjedde klokken 02.50 natt til onsdag.

- Klokka var vel mellom 02.30 og 03.00 da jeg våkna av et skikkelig smell. Det var 20-25 kvadratmeter av taket som traff asfalten, forteller borettslagsleder Ragnar Christensen til an.no.

God utsikt

Selv bor han i 4.etasje, mens det var 10-11 personer i 5.etasje som ble evakuert fra til sammen fem leiligheter.

- Jeg sto opp og hjalp til med å vekke og evakuere dem som bodde i toppetasjen. Foruten taket som hadde blåst av var det ingen skader, men med stige på loftet har man god utsikt, sier Christensen.

Se også: Lesernes uværsbilder

Han kan for øvrig opplyse om at beboerne kom tilbake til sine boliger i løpet av formiddagen onsdag, og at fagfolk er kontaktet for å sørge for at det ikke faller nedbør inn i huset.

- Vi har i tillegg kontaktet forsikringsselskapet, sier Ragnar Christensen.

Øverste etasje evakuert

Operasjonsleder ved Salten politidistrikt sa til an.no natt til onsdag at avgjørelsen om å evakuere toppetasjen ble tatt i samråd med brannvesenet.

- Vi har i samråd med brannvesenet funnet ut at det ikke er forsvarlig å oppholde seg i den øverste etasjen i natt. Beboerne i disse leilighetene er derfor evakuert og losjert inn på hotell i byen.

Skilt og trær blåst ned

Klokken 04.45 meldte politiet om kun mindre uhell på grunn av været.

- Infoskiltet på høgskolen har blåst delvis i sammen og truffet en parkert bil, samtidig som noen trær og trafikkskilt har blåst over ende.

Les også: Travel natt for politi og brannvesen

Artikkeltags