Gå til sidens hovedinnhold

Utvider i nedgangstider

Artikkelen er over 9 år gammel

Da Rec-krisa slo inn over Semek så Christen Selstad (52) muligheten til å utvide med etablering av en svært effektiv båtslipp. Se bildeserie.

Lørdag arrangerte han offisiell åpning av den nye båtslippen med ordfører Per Swensen som snorklipper – med vinkelsliper.

- Du er en Petter Smart som får til det meste. Det at du nå utvider i den vanskelige situasjonen Meløy er i viser at det alltid finnes nye muligheter, sa ordføreren til Selstad og de vel 100 som hadde møtt fram.

Solindustri

Den tradisjonsrike verkstedsbedriften på Sandå i Meløy har drevet med båtslipp tidligere, men denne muligheten har ikke vært prioritert etter at Christen Selstad overtok etter faren for 25 år siden.

For på slutten av 1990-tallet satset han i stedet på plast, og etter hvert ble Semek foretrukket som leverandør til den lokale waferindustrien i Glomfjord.

Bil, plast og båt

Nå er denne delen av virksomheten nærmest borte som følge av Rec-krisa, og Christen Selstad måtte se seg om etter flere aktiviteter for å kunne sysselsette sine 20 medarbeidere.

Løsningen er gjenåpning av bilverkstedet og en hydraulisk båtslipp som henter båtene i sjøen og kjører dem under tak der reparasjoner og vedlikehold kan foregå uavhengig av vær og vind.

Semek er også leverandør av støping, bearbeiding og sveising av plastprudukter.