Gå til sidens hovedinnhold

Usikkerhet rundt oljearbeidsplasser

Artikkelen er over 11 år gammel

Olje- og gassproduksjon utenfor Lofoten og Vesterålen kan gi mellom 2.500 og 8.000 årsverk. Men tallet er svært usikkert.

Det viser en rapport organisasjonen Lederne har fått utført. Rapporten presenterer nå kl. 13.00 på en pressekonferanse i Oslo.

- Finnes det drivverdige funn er det klart at dette vil gi en positiv sysselsettingseffekt også lokalt, sier nestleder i Lederne, Tor Hæhre.

Krasjlanding

Rapporten Lederne presenterer i dag setter et sterkt fokus på ringvirkningen en åpning av områdene utenfor Lofoten og Vesterålen vil få for landets etablerte petroleumsnæring.

- For å unngå en krasjlanding i petroleumsnæringen er vi avhengig av fortsatt leting og utvinning på norsk sokkel. Lofoten og Vesterålen er de områdene hvor vi tror vi har størst muligheter for å lykkes. For å unngå at landets petroleumsnæring flytter ut til andre land for å utvinne olje og gass, mener vi at det snarest må åpnes for en konsekvensutredning og prøveboring i disse områdene, sier Hæhre.

Kompetanse

Forbundet Lederen organiserer 15.000 ledere og teknikere i offentlig og privat sektor her i landet. 3.000 av medlemmene jobber i oljenæringen, rundt 1.000 av dem er ansatt i Statoil.

- Det vi frykter vil skje uten en åpning av Lofoten og Vesterålen er en oljenæringen som flagger ut. Det betyr at dersom man åpner områdene først i 2020, så har vi ikke den kompetansen vi trenger, sier Hæhre.

Les med i papiravisen fredag.