Sanner: - Vi har fått mange innspill på hvordan vi kan hjelpe

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tysfjord-sakenKommunalminister Jan Tore Sanner (H) hadde onsdag et møte med representanter fra Tysfjord der det ble drøftet hvordan de 120 overgrepssakene skal håndteres.

LES OGSÅ: Sanner møter representanter fra Tysfjord kommune

I tillegg deltok Fylkesmannen i Nordland og andre sentrale aktører i oppfølgingsarbeidet.

– Vi har hatt et godt møte om en svært alvorlig situasjon der mange viktige kompetansemiljøer har deltatt. Vi har fått mange innspill på hvordan vi kan hjelpe, sier Sanner til NTB etter møtet.

Han understreker at dette er starten på noe bra, men han vil ikke konkretisere hvilke tiltak som skal settes i verk.

– Det ville være feil av meg å si noe om hvilke tiltak vi skal iverksette allerede nå.

Initiativet til møtet kom etter at sametingspresident Vibeke Larsen i mai sendte et åpent brev til regjeringen med en appell om at nasjonale myndigheter må engasjere seg. Hun omtalte de mange overgrepssakene i den lille nordlandskommunen som en nasjonal tragedie.

– Jeg har selv blitt kontaktet av overgrepsofre som sier at kommunen ikke gir den hjelp de trenger. Omfanget av tragedien er blitt så stort at det ikke er realistisk å tro at en liten kommune vil kunne håndtere dette alene, skriver sametingspresidenten i brevet.

Politiet i Nordland etterforsker over 120 sedelighetssaker i Tysfjord. Totalt er over 80 personer mistenkt, blant dem én person som er siktet i elleve saker. Alle de mistenkte bor i Tysfjord.

LES OGSÅ: Jan Tore Sanner: - Situasjonen er svært alvorlig

Artikkeltags