Sanner møter representanter fra Tysfjord kommune

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har onsdag et møte med representanter fra Tysfjord kommune om hvordan de 120 overgrepssakene i kommunen skal håndteres. 

I tillegg deltar Fylkesmannen i Nordland og andre sentrale aktører i oppfølgingsarbeidet.

Initiativet til møte kom etter at sametingspresident Vibeke Larsen i mai sendte et åpent brev til regjeringen med en appell om at nasjonale myndigheter må engasjere seg. Hun omtalte de mange overgrepssakene i den lille nordlandskommunen som en nasjonal tragedie.

LES OGSÅ: Jan Tore Sanner: - Situasjonen er svært alvorlig

– Jeg har selv blitt kontaktet av overgrepsofre som sier at kommunen ikke gir den hjelp de trenger. Omfanget av tragedien er blitt så stort at det ikke er realistisk å tro at en liten kommune vil kunne håndtere dette alene, skriver sametingspresidenten i brevet.

Politiet i Nordland etterforsker over 120 sedelighetssaker i Tysfjord. Totalt er over 80 personer mistenkt, blant dem én person som er siktet i elleve saker. Alle de mistenkte bor i Tysfjord.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sier beskrivelsene vekker både forferdelse og dyp bekymring.

– Som storsamfunn har vi et ansvar for å bidra når et lokalsamfunn opplever en så alvorlig situasjon som dette. Dette er et lokalsamfunn som er rammet av en krise, og både folk og kommunen trenger bistand, sier Sanner.

Artikkeltags