Tvinges til kutt i Valnesfjord

Artikkelen er over 8 år gammel

Direktør Iselin Marstrander kutter 20 årsverk ved Valnesfjord Helsesportsenter. Hva mener du?

DEL
  • Har Helse Nord gjort en tabbe ved å velge kurbadet i Tromsø foran Valnesfjord Helsesportsenter? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Tidligere i høst ble det klart at Helse Nord ville kjøpe rehabiliteringstjenester fra kurbadet i Tromsø, i stedet for Valnesfjord Helsesportsenter.

Uforstående

– Vi stiller oss uforstående til at Helse Nord bare setter strek over 28 års kompetanse. Vi har bygd opp en tverrfaglig miljø rundt disse pasientgruppene. Vi stiller oss svært uforstående til vurderingene som er gjort av Helse Nord og bedt om innsyn i anbudet. Vi vil fremme en klage innen fristen 25. oktober, sa direktør Iselin Marstrander til Avisa Nordland etter at sjokkmeldingen kom fra helseforetaket i oktober.

Selv om helseportsenteret klagde på beslutningen, ble de ikke hørt. Mandag kom nemlig beskjeden om at Helse Nord ikke tar klagen til følge på et eneste punkt.

- Vi var vel forberedt på dette, bomben var ikke så stor nå som den var da beskjeden fra Helse Nord kom i høst, sier Iselin Marstrander til an.no mandag ettermiddag.

Smerter organisasjonen

- Dette smerter helt klart hele organisasjonen. Vi har kuttet 20 årsverk fordi vi ser at vi mister inntekter på rundt 8 millioner kroner neste år. Selv disse kuttene er ikke nok, sier Marstrander.

Hun sier at ingen spares i kuttrunden som nå blir gjort på helsesportsenteret.

- Leger, psykiatere, sykepleiere, fysioterapeuter, driftspersonell, renhold, teknisk - alle avdelinger rammes av dette, sier Marstrander.

Les også: Over 800 i fakkeltog

Kutter 20 prosent

Til sammen vil kuttene si at organisasjonen blir kuttet med 20 prosent. Per 29. november er det 100 årsverk tilknyttet Valnesfjord helsesportsenter.

Selv om de ansatte har mottatt oppsigelsene, vurderer Marstrander å klage saken videre til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Allerede i morgen vil hun ta kontakt med advokat for å vurdere en slik klage.

Direktør Irene Skiri i eiendomsavdelinga i Helse Nord sier til an.no at Helse Nord har foretatt en grundig gjennomgang av de tilbudene som kom inn.

- Vår konklusjon er at vi ikke har gjort vurderinger som tilsier at vår beslutning skulle endres. Å klage saken inn fra KOFA er normal vei å gå i slike saker, men at helsesportsenteret velger å gjøre det, har ikke vi noen kommentar til, sier Skiri.

Artikkeltags