Gir klarsignal for turnhall til 30 millioner

Ulf Saxrud er daglig leder for Mørkvedhallen SA.

Ulf Saxrud er daglig leder for Mørkvedhallen SA. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Torsdag gikk formansskapet i Bodø kommune inn for å stille den nødvendige garantien på 8 millioner kroner, som Mørkvedhallen SA har ventet på. I økonomiplanen er det allerede avsatt 8,8 millioner kroner i forskutterte spillemidler.

- En flott markering av Mørkvedhallens 25-årsjubileum, smiler daglig leder Ulf Saxrud hos Mørkvedhallen SA.

Entreprenøren er klar

- Dette er noe vi  vi fikk inn i budsjettet i desember 2015. Omsider er siste vedtaket gjort for at spaden kan settes i jorda. Det er vi i posisjonen veldig fornøyd med, fastslår Aps gruppeleder Morten Melå.

Forutsatt at bystyret følger formannskapets linje torsdag i neste uke, kan grunnarbeidet starte allerede mandag 19. september.

- Entreprenør er allerede på plass. De har arbeidet med prosjektet siden 21. juli, og har påtatt seg risikoen ved å begynne før alt er hundre prosent spikret, forklarer Saxrud

Det er Hugaas Entreprenør fra Støren som har vunnet anbudet.

Lenge etterlengtet

Den nye hallen blir på 25x45 meter.

Den nye hallen blir på 25x45 meter. Foto:

Byens første rene turnhall skal bygges i tilknytning til den eksisterende bygningsmassen til Mørkvedhallen, nærmere bestemt nord- nordøst for denne. At tomten ble ferdig regulert for formålet tidlig på 2000-tallet, sier noe om hvor lenge det har vært arbeidet for å få på plass en egen hall for det som har vokst til å bli en av Bodøs desidert største idretter, målt i antall medlemmer.

- Dette tilbudet har vært etterlengtet i mange, mange år. Vi snakker tiår. Dette er ei gruppe med barn og unge hatt en litt flyktig tilværelse i Bodø. Det å få realisert en turnhall der alt utstyr kan stå ute til enhver tid, sparer både klubb og foreldre for masse organisering. De får en enklere hverdag, og det er vi glade for. Det er vi sikker på at turnmiljøet også er, sier Melå.

- Det er veldig gledelig å registrere at det er et enstemmig formannskap som går inn for dette, sier Morten Melå (Ap).

- Det er veldig gledelig å registrere at det er et enstemmig formannskap som går inn for dette, sier Morten Melå (Ap). Foto:

Saxrud understreker at hallen er tenkt brukt for hele turnmiljøet i byen. Mørkvedhallen er allerede i dialog med universitet og videregående skole om dagtidsbruk.

- Jeg vil oppfordre også kommunale skoler og barnehager til å benytte seg av mulighetene denne hallen gir, sier Saxrud.

25x45 meter

Dimensjonene er 25x45 meter, og totalkostnaden for prosjektet er cirka 30,5 millioner.

- Hallen skal finansieres ved låneopptak og spillemidler

. I tillegg går Mørkvedhallen inn med én million kroner i egenkapital, forteller Saxrud.

Mørkvedhallen SA eies av Innstrandens, Hunstad, B&OI, Studentsamskipnaden og Bodø kommune - og eier en betydelig eiendomsmasse på Mørkved.

- Pantsikkerheten er ikke noe problem, men vi har vært avhengige av forskudd på spillemidler for å kunne holde byggekostnadene nede, forklarer Saxrud.

Han håper å kunne ha bygget ferdig 31. mai 2017.

- Og at den vil kunne tas i bruk ved skolestart neste år.

Ønsker klatrehall også

I formannskapet var det tverrpolitisk enighet torsdag.

- Det er veldig gledelig å registrere at det er et enstemmig formannskap som går inn for dette. Det vil bety mye for turnidretten, og det vil bidra til at vi får figjort kapasitet i andre haller som kommer andre idretter til gode. Vi vet at halltimer er en knapphetsfaktor, og dette er et viktig bidrag i så måte, sier Melå.

Men, Aps gruppeleder ønsker enda en hall realisert på Mørkved.

- Klatrehallen. Vi hadde ønsket at denne skulle sees i sammenheng med turnhallen, og registrerer at det tar litt lengre tid. Det er litt skuffende. Jeg håper at Mørkvedhallen tar tak i dette snart, nå som turnhallen blir en realitet, sier Melå.

I økonomiplanen ble det på tampen av fjoråret forskuttert fire millioner kroner til klatrehall. Her er imidlertid ikke reguleringsplanen klar.

- Nei, men det er avsatt areal, og reguleringa skal være ganske grei, sier Melå.

- Vi har startet prosessen med å få det omregulert. Og har møte 13. september om romplanen. Så prosessen er i full gang, forsikrer Saxrud.

Artikkeltags