Gå til sidens hovedinnhold

Tror varmeteppe startet brann

Artikkelen er over 14 år gammel

Politiet har grunn til å tro at et varmeteppe var årsaken til boligbrannen i Parkveien natt til søndag.

Nå har Bunnpris stoppet salget av teppene.

– Vitneforklaringer og spor på stedet gjør at vi har stor grunn til å tro at brannen i Parkveien startet i et varmeteppe, sier politietterforsker Trine Alvestad ved Salten politidistrikt.

Alvestad er forsiktig med å trekke en endelig konklusjon på brannårsak, og viser blant annet til at Bodø-politiet håper på bistand fra Kripos i dag for om mulig å slå fast om at brannen startet i det aktuelle varmeteppet.

Varmeteppet ble kjøpt på Bunnpris på Stormyra. Butikksjef Monica Rosvold ryddet straks bort teppene da hun fikk beskjeden.

– Vi har solgt noen slike tepper, men resten er nå på lageret vårt, sier Rosvold.

Salgsstans.– Så langt har vi bedt forhandlerne av disse varmeteppene – som både i Bodø og på landsbasis er Bunnpris – om å stanse salget inntil det foreligger en endelig konklusjon, sier Alvestad.

Hun forteller at varmeteppet det er mistanke om at brannen startet i ble slått på ti minutter før brannen ble oppdaget.

– Da var det fyr i teppet, som er av typen Clatronic. Dette er årsaken til at vi henvendte oss til ledelsen i Bunnpris for å orientere dem om det som er kommet fram i etterforskningen, sier Alvestad, samtidig som hun understreker at undersøkelsene rundt teppet ikke er avsluttet.

– Vi vet ikke på det nåværende tidspunkt om det er feil på bare dette teppet, eller om vi har å gjøre med en produksjonsfeil som kan omfatte flere tepper. Det er dette vi håper å få svar på med bistand fra Kripos, sier hun.

Tar ingen sjanser. Hos Bunnpris ble varmeteppet fra Clatronic først solgt i september. Nå er det trukket tilbake fra alle Bunnpris-butikkene, og vil ikke lenger bli markedsført.

– Vi tar ingen sjanser når det gjelder disse teppene, og har allerede fjernet dem fra våre butikker. I tillegg har vi avgjort at disse teppene ikke lenger skal selges uansett hvilken konklusjon politiet kommer til, sier John Inge Åndal i Bunnpris Norge.

Han er ansvarlig for alle kjedens non food-produkter, og forteller at teppetypen som kan ha ført til boligbrannen i Bodø ble lansert gjennom en landsomfattende kampanje i midten av september.

– Produktet er godkjent både av norske og tyske myndigheter, og produseres av et stort tysk konsern som er kjent for kvalitetsvarer. Men da vi fikk henvendelsen fra politiet sent mandag ettermiddag valgte vi umiddelbart å legge salgssperre på produktet, og fjerne det fra varehyllene i alle våre butikker, sier Åndal.