Tre av seks hjulmuttere borte eller løse: - Lastebilsjåføren var sjeleglad for at det ble oppdaget

FALT AV: To av mutrene hadde allerede falt av dekket på den norskregistrerte lastebilen. Mutteren i mellom var på god tur ut, forteller fagkordinator Roger Furumo.

FALT AV: To av mutrene hadde allerede falt av dekket på den norskregistrerte lastebilen. Mutteren i mellom var på god tur ut, forteller fagkordinator Roger Furumo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lastebilsjåfør stoppet og fikk kjøreforbud.

DEL

Statens vegvesen gjennomførte mandag og natt til tirsdag en tungtransportkontroll på E8 i Tromsdalen.

I alt ble 18 kjøretøy kontrollert, opplyser Roger Furumo, fagkoordinator i utekontrollseksjonen i Statens vegvesen region nord.

- Det var nok å ta tak i, forteller han til Nordlys.

Bremsekontroll

Furumo opplyser at hovedfokuset var bremser. 11 kjøretøy ble bremsekontrollert, ett av dem fikk bruksforbud. Det ble i tillegg skrevet ut flere kontrollsedler på mindre bremsefeil, blant annet skjeve bremser, ABS-feil og svak bremsevirkning aksel-vis, skriver vegvesenet på Twitter.

På en lastebil oppdaget kontrollørene at tre av seks mutre på ett og samme hjul enten var løse, eller hadde falt av.

- Lastebilsjåføren var sjeleglad for at det ble oppdaget. Dette kunne raskt ha resultert i at hjulet løsnet. Dette var en norsk bil. Det er viktig nå etter dekkskift å gå over hjulboltene og etterstramme. Et løpsk dekk kan fort forårsake alvorlige ulykker, sier Furumo til Nordlys.

Han understreker at dette også gjelder vanlige bileiere.

Semitrailer fikk bruksfordbud

På en annen semitrailer avdekket kontrollørene at den bakerste akslingen sto i sving under kjøring.

- Dette er i grunnen et veldig alvorlig forhold. Traileren var fullastet med 23 tonn. Vi konstaterte at innfestning og låsing på styrestag var utslitt eller defekt. Akslingen lot seg derfor ikke rette opp under kjøring eller låses, forteller Furumo.

Semitraileren fikk bruksforbud, og akslingen måtte nødrepareres på kontrollplassen før den kunne kjøre videre til verksted.

Under kontrollen ble en fører anmeldt for et grovt brudd på daglig kjøretid og døgnhvile. I tillegg ble noen mindre brudd avdekket hvor advarsel ilagt: To mindre overlastgebyr, tre dekkgebyr og to kjetting- og dokumentgebyrer, melder vegvesenet på Twitter.

Artikkeltags