Trapper ned søket etter Vidar (43)

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Politiet friga mandag navnet på den savnede 43-åringen etter vannscooterulykken på Fauske lørdag.

Det er Vidar Solvang (43) som er savnet etter vannscooterulykken på Fauske, meldte politiet i en pressemelding mandag. Da Avisa Nordland gikk i trykken mandag kveld var han fortsatt ikke funnet.

– Politiet har med god bistand fra både frivillige og redningsmannskaper søkt gjennom området både over og under vann. Mandag har en større båt med sonar søkt under vann. Tilbakemeldingen fra denne er at det er dårlig sikt i havet og vanskelige forhold for bruk av sonar, men undervannssøket med video vil fortsette utover kvelden, sier Robin Johnsen, konstituert lensmann på Fauske, som nå har hovedansvaret for søket.

Manglet flytevest

Mandag ble det også klart at det kun ble brukt ett flytemiddel under ulykken.

– Politiet fortsetter etterforskningen for å få klarlagt hendelsesforløpet. Det faktum at vannscooteren ikke stoppet etter ulykken er et av momentene som politiet ser nærmere på, men som det er for tidlig å si noe om. Når det gjelder bruk av flytevest er det klart at det kun ble brukt ett flytemiddel, forteller Johnsen.

Mandag kveld opplyser politiet at det vil bli søkt med undervannskamera utover natten.

– Det vil bli søkt med ROV?ut kvelden og litt utover natten, forteller Tove Kaspersen, kommunikasjonsrådgiver i Salten politidistrikt.

Vil avslutte søket

ROV er en fjernstyrt undervannsfarkost som kan styres fra skipet. Den som blir brukt på Fauske er påmontert en sonar, som er et verktøy som kan lokalisere objekter under vann.

Søket etter Vidar Solvang (43) vil bli nedtrappet natt til tirsdag, hvis det ikke blir gjort funn.

– Undervannssøket vil bli avsluttet i natt dersom den savnede ikke blir funnet i løpet av de nærmeste timene, sier Johnsen.

Hvis det skjer, vil det daglig bli gjennomført søk langs stranden og gjort overflatesøk fra båt. Politiet har bedt om bistand fra Sivilforsvaret og de stiller opp med båter med personell. På land vil mannskaper fra Røde Kors gjøre søk. – I tillegg vil det bli vurdert bruk av fly fra flyklubben for å gjennomføre overflatesøk fra luften, opplyser politiet i pressemeldingen.

Fortsetter overflatesøk

Øyvind Rødelv leder Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF) i Salten. Han forteller at det i tillegg til undervannssøket med undervannskamera (ROV med sonar red.anm.) på mandag, ble gjennomført overflatesøk.

– Klokken 20.00 ble det igangsatt et søk med båt, langs land, forteller Rødelv, som har vært ansvarlig for å kalle inn de frivillige mannskapene. På det meste var 23 personer fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, sammen med to hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder aktive i søket.

– Hele søndag søkte vi i forholdsvis store områder, både langs land og ute på fjorden. Det ble også foretatt søk fra lufta, med et fly fra den lokale flyklubben, forteller FORF-lederen.

Artikkeltags