Gå til sidens hovedinnhold

Tømmerbilen skulle redde lastebilen, som skulle redde traktoren, som skulle redde...

Artikkelen er over 7 år gammel

Saken om bilsirkuset er oppdatert.

OPPDATERT KLOKKEN 20.45. Rundt klokken 17.30 ble sirkuset på Engeløya i Steigen avsluttet. Da klarte en tømmerbil å løse å floka med bilene som hadde kjørt av veien. Nabo og øyenvitne til kaoset, Eva Peggy Tennstrand, forteller at de var nødt til å tømme lastebilen for jernskrot før de fikk den på veien.

Helt siden natt til søndag har mennene bakset og kavet på hålka i Steigen. Tre av kjøretøyene havnet i grøfta da de skulle hjelpe hverandre. Til slutt fant de altså fram en tømmerbil.

Yrkessjåfør John Steinar Karlsen har fulgt med på det han beskriver som et sirkus i lang tid. Det er på fylkesveien mellom Aalstadkrysset og Laskestad de forsdøker å berge kjøretøyene.

- Først kjørte personbilen av veien, forteller Karlsen.

Visste råd

Deretter framskaffet de en traktor som de skulle bruke til å få personbilen opp på veien igjen. Men da kjørte de traktoren av veien på samme sted som personbilen. Men mennene visste råd. Ikke lenge etter hadde framskaffet de en lastebil full av skrot. Med denne skulle de berge personbilen og traktoren. Men også lastebilen havnet utfor veien på samme sted som traktoren og personbilen.

Klokken 16.00 søndag ettermiddag holdt de ennå på. Da hadde mennene skaffet et fjerde kjøretøy. En tømmerbil full av tømmer.

- Jeg er yrkessjåfør selv og holdt på å flire meg ihjel, forteller Karlsen.

Synes ikke om sirkuset

Allikevel synes Karlsen slett ikke noe om sirkuset som utspant seg. Han understreker at kjøretøyene er dårlig skodd. Tømmerbilen skal blant annet ha sommerdekk.

- Jeg synes slett ikke noe om det. Det er uerfarent. De risikerere både små og store biler.Å legge i vei på sommerdekk hører ikke hjemme noen steder, sier han.

Skrotet i lastebilen skal de også ha lastet og lagt veien, i et forsøk på å få lastebilen opp.

Salten politidistrikt bekrefter at de har fått melding om at en polsk bil kjørte av veien natt til søndag. De har også fått melding om traktoren og lastebilen, men visste ikke om tømmebilen. Politidistrikt har ikke hatt patrulje på stedet.