På Arnøy Brygge var oppstandelsen stor da en av gjestene kom hjem med ei kveite på 196 kg og 245 cm søndag. Det er så nært verdensrekorden på 290 cm at det nesten gjør vondt.

- Dette er helt rått! sier daglig leder for Arnøy Brygge, John Kristian Karlsen.

- Om noen skulle være i tvil, er det slett ikke vanlig å få ei så stor kveite. Også på stang! Dette er helt rock´n roll! ler Karlsen.

Fisken var nemlig altfor stor til å få opp i båten med to mann. Så den måtte slepes inn for så bli dratt opp på land av intet mindre enn fire karer.

Vanlig agn

Det var polske Mariusz Lubkinewiczs stang kveita bet på. Han brukte et helt vanlig agn av gummi og var i fyr og flamme da han skjønte hva han hadde på kroken.

- En stor kveite veier vanligvis mellom 50 og 60 kg. Så dette er helt spesielt, sier Karlsen. Foreløpig henger den på utstilling på brygga. I alle fall til de finner ut hva de skal gjøre med den.

- Den blir vel matfisk, sier Karlsen. Han legger til at det er vanskelig å finne de virkelig store kveitene siden de holder seg på bunnen.

- Men når de først seg agnet, biter de fort.

Rekord i fjor

Verdens største kveite som er fisket på stang, er faktisk fra disse farvann. I fjor fikk en svenske ei kveite på 212 kg i Steigen, men kun fisk tatt i sportsmesterskap registreres som verdensrekorder.