Strukturendringer blir det, men om det blir ett eller to universitet i Nord-Norge er like uklart etter kunnskapsministerens møte med høgskolene og universitetene i landsdelen i Bodø fredag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hadde invitert høgskolene og universitetene til dialogmøte om framtidig struktur i sektoren.

Små og sårbare

- Det er for mange små og sårbare fagmiljø i sektoren, sa Isaksen.

- Er størst nødvendigvis best?

- Nei, det er ikke noen automatikk i det, men det som er helt sikkert er at to svake miljø er dårligere enn ett sterkt miljø.

Antallet ikke et mål i seg selv

Kunnskapsdepartementet har selv invitert til diskusjon med utgangspunkt i spørsmålet om ett eller to universiteter, men etter møtet sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at han ikke nødvendigvis var så opptatt av akkurat dette.

- Vår inngangsport er faglig kvalitet. Det er ikke et mål i seg selv å sette tall på antall institusjoner. Det vi vil fram til er hvilken struktur som fremmer kvalitet.

Konkluderer ikke

- Er du nærmere en konklusjon på dette etter dagens møte?

- Vi konkluderer ikke i et så viktig spørsmål nå.

- Innen 1. november skal institusjonene sende inn sine endelige styrebehandlede innspill om hvordan de vurderer sin strategiske posisjon i et landskap med færre institusjoner. Målet er høyere kvalitet.