To av tre er mot DAB-tvang

Oslo  20100205. DAB-radio. En gjennomgang av landets 430 kommuner viser store forskjeller i dagens radiotilbud. Løsningen er en digitalisering av radioen, på lik linje som fjorårets TV-digitalisering, og fordrer en klar slukkedato for dagens analoge FM-nett.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .

Oslo 20100205. DAB-radio. En gjennomgang av landets 430 kommuner viser store forskjeller i dagens radiotilbud. Løsningen er en digitalisering av radioen, på lik linje som fjorårets TV-digitalisering, og fordrer en klar slukkedato for dagens analoge FM-nett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Til neste år skal rikskanalen på radio gradvis flyttes fra FM til DAB.

Motstanden mot tvangsomleggingen er stor kort tid før FM-slukkingen starter. To av tre er imot slukkingen.

Nordland først ut

Om bare tre uker, 11. januar, er Nordland første fylke ut i den store radioomleggingen, som har vært varslet i flere år og diskutert i mange omganger.

Om et snaut år skal hele landet har byttet radionett.

Stor motstand

Men motstanden er altså fortsatt stor, kort tid før omleggingen til DAB er et uunngåelig faktum.

I en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet, svarer 66 prosent at de er imot FM-slukkingen. 17 prosent er for, mens like mange sier de ikke har noen mening.

Lokalradioer fortsetter

Styreleder Svein Larsen i Norsk lokalradioforbund merker seg motstanden mot det han selv mener er en unødvendig omlegging.

– Motstanden er ikke vanskelig å forstå. Det er åpenbart at det er vanskelig å argumentere for at det er nødvendig å slokke FM-nettet og erstatte det med DAB. Når man tenker på NRKs intensive kampanjer om DAB, er det forbausende lavt, sier Larsen om at bare 17 prosent er for slukkingen.

– Men Norge har jo tatt beslutningen. Av praktiske og økonomiske årsaker er det for sent å snu nå.

En del lokalradioer får fortsette med å sende på FM fram til 2022.

Artikkeltags