Side 2: Måten man sjekker opp folk og dating har endret seg drastisk de siste årene. Der man tidligere måtte ha seks-syv halvlitere innabords før man våget seg bort til drømmekvinnen på dansegulvet, er hun nå tilgjengelig med noen tastetrykk på mobiltelefonen.

I dagens sjekkemarked er det minst like viktig å kunne være vittig over tekstmelding som det er å være en hyggelig og ordentlig i det virkelige liv.

Men for å treffe en potensiell kjæreste (eller one night stand, alt ettersom), hvordan burde du gå frem?

Skuespiller, manusforfatter, produsent og selverklært dating-ekspert Chad Mountain, (ja, visstnok hans virkelige navn) har i et intervju med nettsiden Brobible kommet med sine beste tips for å lykkes på dating-apper.

- Å være singel i en alder av 35 år har gitt meg muligheten til å møte og gå ut med en rekke forskjellig type kvinner, der jeg har klart å ødelegge vært eneste forhold. Men det har også gitt meg muligheten til å lære av mine feil, sier han med galgenhumor i intervjuet.

Av flere tips Mountain kommer med, er det ett han mener er viktigere enn andre i håp om å få napp på dating-apper.

- Ikke lag profilen din selv, men få dine venner til å gjøre det. De vil nok ha et mer ærlig og oppriktig bilde av deg enn du har selv, råder 35-åringen.

Så hva gjør du om du skulle få en match?

- Vær snill, hyggelig og virk interessert. Still henne spørsmål, men ikke fyr løs med 20 spørsmål på en gang. Du trenger kanskje ikke åpne med å spørre om personnummer, adresse og hvor mye hun har i banken, sier Mountain.

I dagens verden er jo spørsmål om man skal vekke Sherlock Holmes-instinktene og starte detektivarbeidet rundt personens sosiale medie-kontoer. Ifølge Mountain er svaret avhengig  av hva slags type person du er.

- Om du er utrolig talefør, så anbefaler jeg deg til å vente med det. Er du derimot en mer beskjed type, kan det være smart å ta en liten titt. På den måten kan du se om dere har noen felles interesser du kan ta opp som samtaleemne, foreslår dating-eksperten.

Dersom ikke liker noen av rådene mister Mountain kommer med, kan du sjekke ut Side3s prat med den norske datingeksperten Espen Korsvik.