"Pøbel" står det med store bokstaver en hval som har ligget i fjæra på Reiste utenfor Eggum siden slutten av april. Det melder Lofot Tidende.

Avisa har ingen forklaring på hvorfor noen har tatt seg bryet med å male på de fem bokstavene på den døde hvalen.

Det blir derfor opp til de som kommer gående å lure på hvem det er som er pøbel. Hvalen er det neppe, da den ikke har gjort annet galt enn å dø utenfor Eggum.

Avisen foreslår at meldingen kan være myntet på de som har skåret ut kvalens tenner, eller at det skyldes misnøye med at Vestvågøy kommune ikke har villet bruke penger på å slepe det døde dyret til havs og søkke det.

Eggumsfolket forsøkte tidligere i år å få kommunal hjelp til å bli kvitt kvalkadaveret som gjør det populære utfartsområdet ubrukelig hvis man kommer på feil side av kvalen i forhold til vindretningen.

Kvalen er etter det lokalavisen anslår, cirka ti meter lang, og det vil trolig ta lang tid før siste rest er råtnet bort eller vasket på havet. Om taggingen på den døde kvalen har noe å gjøre med at ukjente har skrevet "why" i fjellsiden over Rokkvika i Stamsund vites ikke, skriver lofotavisa.