Syklister nær meid ned på E6

I bakken. To syklister fra Fauske IL havnet på sykehuset etter en episode på Langsandmoen i Saltdal. Leserfoto

I bakken. To syklister fra Fauske IL havnet på sykehuset etter en episode på Langsandmoen i Saltdal. Leserfoto

Artikkelen er over 7 år gammel

- Det kunne gått så mye verre.

DEL

Det var da 14 syklister fra Fauske ILs sykkelgruppe kom til Langsandmoen i Saltdal, at det oppsto en situasjon i 90-sonen på europaveien.

- Vi lå på to rekker og holdt ca. 55 kilometer i timen. Vi ble obs på en stor bil som kom imot i motsatt kjørefelt, og at en kassebil bak denne plutselig skulle kjøre forbi. Da kom han over i vårt kjørefelt, og det ble veldig trangt.

Det endte med at flere av oss i sykkelgruppen havnet i asfalten og i grøfta. Sjåføren i kassebilen kastet bilen tilbake, slik at ingen av oss ble påkjørt, men det var små marginer, forteller Arne R. Kristiansen i sykkelgruppa til Fauske IL, som holder på å trene til både den store og lille Styrkeprøven i juni.

Brukket arm

To syklister fra Fauske IL havnet på sykehuset.

- Denne gang endte det med et brudd i en arm og 35 skrubbsår, men det kunne gått så mye verre. Stort sett har vi et godt forhold til bilistene, men det er en og annen som skal markere seg. De aller flinkeste er yrkessjåførene, og vi selv prøver å opptre så smidig som mulig når vi er på veiene, sier Kristiansen.

Førstebetjent Erling Johannessen i Salten politidistrikt leser av loggen at bilisten i kassebilen i dette tilfellet kom tilbake.

- Han har erkjent å ha vært uoppmerksom og har tatt på seg skylden, sier Johannessen og legger til at syklister er å betegne som kjørende slik at de har rett til å bruke veibanen.

Oransje klær

- Vi er veldig opptatt av trafikksikkerhet. Derfor trener vi eksempelvis ikke på riksvei 80 mellom Fauske og Bodø, fordi det er for mye svinger. Veiene i Saltdal egner seg mye bedre. Vi har også valgt klær i farger slik at vi skal synes godt.

Vi gjør så godt vi kan når vi er på veiene. Vi viser respekt for biler. Da håper jeg bilistene kan vise respekt for oss. Vi er taperne om det skjer noe, sier syklist Arne R. Kristiansen.

Artikkeltags