SV skal styrkes fra nord

Profil. Partileder i SV, Audun Lysbakken, har klare mål for å få partiet på riktig bane igjen. ? Vi må blant annet høyne partiets profil på helse og arbeidsliv, sa han i talen under SVs årsmøte i Nordland. Begge foto: Kirsti Kringstad

Profil. Partileder i SV, Audun Lysbakken, har klare mål for å få partiet på riktig bane igjen. ? Vi må blant annet høyne partiets profil på helse og arbeidsliv, sa han i talen under SVs årsmøte i Nordland. Begge foto: Kirsti Kringstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Audun Lysbakken var i Bodø i går. Tema: Hvordan SV skal bygges opp igjen.

DEL

Nordland SV hadde årsmøte i Bodø i helga. Et av høydepunktene var talen til partileder Audun Lysbakken. Han brukte mye tid på å snakke om den harde valgkampen i høst.

– Nå skal vi bygge opp partiet igjen. Jeg kan ikke love gamle høyder neste år, men litt etter litt skal vi klare å reise partiet, sa Audun Lysbakken i talen søndag.

Takket.

Det var ingen tvil om at optimismen råder i SV, og partilederen takket nordlandspolitikerne for at det er mulig.

– Selv om det er uvant for Nordland ikke å ha mandater på Stortinget, synes jeg det er ekstremt viktig å fortelle dem at den jobben de har gjort ikke har vært forgjeves, sier Lysbakken til Avisa Nordland.

SV kom over sperregrensen med 2.000 stemmer. Lysbakken er ikke i tvil om at stemmene fra Nordland var avgjørende.

– Jeg har fått spørsmålet mange ganger, og dere i Nordland SV har sikkert fått det enda flere ganger: Kommer SV til å overleve som parti? Svaret er ja. Jeg vil takke dere som sitter i salen for at dere drev en så god valgkamp – selv i motbakke, sa Lysbakken i talen.

Støtter lærerne.

Partilederen viet mye tid til læreropprøret i sin tale, og la vekt på at SV støtter lærerne i konflikten med KS.

– SV skal stå skulder til skulder med lærerne. Det er viktig at vi leter fram opprørsånden igjen, sier Lysbakken.

Han mener denne saken er særlig viktig i Nordland.

– Høyre ønsker å åpne for privatisering. Dette vil slå ekstra ut i Nordland. Dersom flere private skoler slipper til, blir det mindre penger til å styrke den offentlige skolen. Faren er at videregående skoler legges ned, spesielt i distriktene. Jeg frykter at dette vil skje, sier Lysbakken til Avisa Nordland.

Nyvalgt.

Under årsmøtet ble det valgt nytt styre i Nordland SV. Marius Meisfjord Jøsevold har vært nestleder i to år, og ble nå valgt som leder.

– Jeg er veldig glad for at jeg har et klart og tydelig mandat, sier Jøsevold.

Kjell Hedgard Hugaas var hans motkandidat.

– Jeg er også glad for den støtten vi får fra Audun, sier Jøsevold, og fortsetter:

– Det er en betydelig optimisme i partiet. Vi ser at det er behov for oss, og det gir motivasjon.

Artikkeltags