- Sunde tør ikke gjøre jobben sin

Jan Arild Ellingsen går hardt ut mot forsvarssjef Harald Sunde.

Jan Arild Ellingsen går hardt ut mot forsvarssjef Harald Sunde. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Jan Arild Ellingsen (Frp) slakter forsvarssjefen.

DEL

Fremskrittspartiet mener det er en «operativt kastrert» forsvarssjef Harald Sunde som gir sine råd ut fra økonomiske, ikke fagmilitære betraktninger.

- Forsvarssjefen har kun lagt fram et kompromiss av det han kan få til innenfor dagens økonomiske ramme. Men hans tilråding burde være helt uavhengig og basert på hva vi har bruk for, ikke hva vi har råd til. Det er Stortinget som skal bestemme hvilket forsvar vi har råd til, sier Frps forsvarspolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen til NTB.

Saltdalingen - som har lang fartstid på Stortinget - mener forsvarssjefen svikter sin rolle og føyer seg inn i et mønster der det først er på slutten av sin tjenestetid og etter at de har gått av, at forsvarssjefer tør si det de egentlig mener.

- Harald Sunde framstår som operativt kastrert her. Han burde påpeke at som en del av regjeringens og Stortingets nordområdestrategi trenger han mer tilstedeværelse til havs, til lands og i lufta i nord. Men han presterer å komme med et forslag som betyr at vi ikke skal ha jagerfly i Nord-Norge. Det er en horribel tilnærming, sier Ellingsen.

(ANB-NTB)

Artikkeltags