Berg fra Stokmarknes eier 52 prosent av aksjene i Nordlaks Holding. Resten eier familien hans.

Holdingselskapet eier også 100 prosent av aksjene i Nordlaks Eiendom, Nordlaks Oppdrett, Nordlaks produkter og Nordlaks Transport.

Bare oppdrettsselskapet hadde driftsinntekter på 828 millioner kroner i 2007. Dette ga et driftsresultat på 105 millioner kroner.

Milliarder. Berg og familien sitter på verdier for milliarder av kroner.

Dagens Næringsliv anslo i 2007 at Inge Harald Berg skal være god for 1,8 milliarder kroner.

Samme år var hans personlige formue på 185 millioner kroner. Berg hadde ei inntekt på 18,6 millioner kroner og betalte 7,3 millioner kroner i skatt.

I går ba AN om kommentarer både gjennom Nordlaks og hans personlige mobiltelefon uten at han ga tilbakemelding.

Formuen til Berg er hele 73 millioner kroner mer enn nummer to på lista. Også dette er en Glimt-onkel fra Vesterålen.

Omega 3. Glimt-onkelen er Omega 3-millionæren Rikard Arne Storvestre fra Sortland. 50-åringen hadde en formue på 112 millioner kroner i 2007. Han er oppgitt til null i inntekt og betalte 668.962 kroner i skatt.

Storvestre har gjennom selskapet Nobelsystem Scandinavia en aksjepost i Euro Player Invest, selskapet som har rettigheter til flere spillere i Glimt.

Rikard Arne Storvestre er for tiden i Brasil og svarte ikke på telefon i går, men selskapet hans opplyser at aksjeposten er beskjeden. I fjor uttalte han følgende til Dagens Næringsliv:

– Jeg tjente vel 100 millioner kroner på de åtte årene jeg var med i Vesterålen Naturprodukter. Og jeg har vel vært med på å skape rundt 500 arbeidsplasser i Vesterålen.

Glimt. I det samme selskapet, Euro Player Invest, har altså Inge Harald Berg en aksjepost på 20 prosent.

Ifølge styreformann Torkel Johnsen har selskapet rettighetene til Anders Ågnes Konradsen og Johan Lædre Bjørdal. Han vil ikke si noe om selskapet har planer om ytterligere forsterkninger til Glimt.

– Vi får se hvordan det går med Glimt, men det er aksjonærene som avgjør om vi skal satse på flere spillere, sier han.

Foruten å eie Nordlaks-selskapene er Inge Harald Berg også nestformann i Smolten AS på Ulvsvåg. Han er styremedlem i Smolten Mørsvika på Innhavet og styremedlem i Torget Invest. I tillegg er han ifølge Purehelp observatør i Hadsel Havnevesen KF.

n Les mer om Glimt-skatten på side 44 og 45.

Laks og Omega 3 ga store formuer.