Studentene får sitt mediehus

Artikkelen er over 11 år gammel

Nettavis blir kjernen i det nye mediehuset til studentene i Bodø.

DEL

Studentkanalen og Bodøstudenten slår seg sammen til studentmediehuset Ventus. Norges første, skrev bodøstudentene i en pressemelding tirsdag, men da var bergensstudentene raskt ute og protesterte:De var ute med studentmediehus for to uker siden.

– Ut fra deres syn på hva et mediehus er, har vi hatt det lenge, sier Inga Semmingsen, redaktør for avisa Bodøstudenten, som holder fast på at dette er Norges første – med felles nettavis, felles navn og felles ansvarlig redaktør.

Merkevare. – Fordelen er at studentene får ett navn og én nettside å forholde seg til. Vi kan samarbeide om saker, bygge opp et merkenavn og på sikt bidra til at flere studenter søker Bodø, mener Semmingsen.

Det nye mediehuset som er oppkalt etter bodøvinden. Ventus er latin for vind, og navnet er valgt med omhu.

Sammenslåingen av studentmediene må godkjennes på Studenttingets møte 28. februar for at alt skal være formelt i orden. Mer penger må også til, blant annet for å lønne en fast ansatt ansvarlig redaktør. Høgskolen og Studentsamskipnaden er invitert med på laget som eiere.

Lønnet redaktør. Når det nye mediehuset er en realitet, skal en midlertidig ansvarlig redaktør velges. Denne skal sitte fram til sommeren, men fra da av skal det ansettes redaktør i lønnet stilling.

Nettradioen vil ha ukentlige nyhetsprogram, nett-TV ukentlige magasiner og papiravisa vil komme månedlig med reportasjer og featurestoff. Men kjernen i det nye mediehuset blir nettavisa.

Målet er at Ventus skal være i full drift i løpet av våren, den første store utfordringen blir dekningen av studentuka 2007 i mars.

Ett av målene for mediehuset er å bli mer sett, hørt og lest. I dag kommer Bodøstudenten i et opplag på 2000. Det skal i første omgang økes til 3000 eksemplarer. Nettet har mellom 700 og 800 treff i uka og rundt 230 ser TV-sendinga.

Se mer på AN-nyheter onsdag kl. 17.30, 18.30 og ca 23.15.

Artikkeltags