– Støtten fra Sør-Korea til lørdagens taekwondostevne i Steigen er en takk fra vårt land til Norge.

Det sier den sørkoreanske ambassadøren i Norge, Byung-hva Lee, til Avisa Nordland om bakgrunnen for støtten på 40.000 kroner til nyskapningen Arctic Taekwondo Games.

Beløpet var nok til å dekke stevneutgiftene, premiene og påmeldingsavgiftene til de rundt 70 deltakerne på det første idrettsarrangementet i det nye allhuset i Steigen.

Betyr mye

– Takket være sterk støtte fra Norge fikk Sør-Korea i fjor vår permanent observasjonsstatus i Arktisk Råd. Det var veldig viktig for oss. Det ønsker vår ambassade og land å feire gjennom denne støtten. Taekwondo er en stor idrett i Sør-Korea.

Vi håper Arctic Taekwondo Games er kommet for å bli et permanent arrangement i Steigen. Jeg ser ikke bort fra at vi vil støtte det igjen neste år, sa Lee mens han interessert fulgte med i det som skjedde i det nye allhuset i Steigen.

Verd pengene

Den sørkoreanske ambassadøren var svært begeistret både over allhuset, den hyggelige rammen rundt stevnet og naturen i Steigen.

– Det er veldig vakkert i Steigen og folk er utrolig flinke og hyggelige. Jeg har allerede snakket med mer enn 20 personer og synes det vi har oppnådd er mye mer verd enn de pengene vi har brukt på arrangementet, sa Byung-hva Lee.

Det er hans bekjentskap med lederen for Steigen Taekwondo, Morgan Nygård, som var årsaken til at nettopp et taekwondostevne i Steigen fikk økonomisk støtte fra Sør-Korea.

God stemning

Det var også norsk begeistring for det aller første idrettsarrangementet i allhuset i Leinesfjord.

Julie Berge, sportskonsulent for taekwondo i Norges Kampsportforbund, var til stede som representant for forbundet. Hun var aktivt med på å gjennomføre arrangementet.

– Det er mye folk og veldig god stemning her. Det gjør det gøy å være til stede. Ekstra morsomt er det at den sørkoreanske ambassadøren overværer stevnet. Han er veldig positiv og ser og til å stortrives, sa Julie Berge til Avisa Nordland.

Perfekt

Hun skrøt uoppfordret av det nye allhuset.

– Idrettshallen her er helt perfekt til stevner som dette. I tillegg har Steigen taekwondo en egen og veldig flott treningshall i allhuset. Vi skulle gjerne hatt flere slike anlegg og stevner i Norge. Steigen taekwondo er blant de mest veldrevne klubbene og er alltid med på stevner, arrangementer og kurs. Dessuten har klubben selv mange dommere. Det er veldig positivt. Det er ofte mangel på dommere rundt om i klubbene, sa en svært så fornøyd sportskonsulent.