Stortings-toppene dropper komitémøter

Artikkelen er over 5 år gammel

Helga Pedersen (Ap) har i år bare deltatt på tre av 30 obligatoriske komitémøter på Stortinget. Siv Jensen (Frp) har kun deltatt på to, og Erna Solberg (H) på fire. Hva mener du om det? Si din mening!

DEL

Også Erna Solberg (H) er også blant de som dropper flest møter.

Bare to ganger i år har Siv Jensen deltatt på komitémøtene til Forsvars- og utenrikskomiteen. Ved de resterende 28 møtene i året som gikk, prioriterte Jensen andre avtaler, skriver VG.

– Det har vært praksis, siden den parlamentariske lederen har mange andre oppgaver å ivareta, sier Frps fungerende kommunikasjonssjef Mazyar Keshvari om Siv Jensens mange fravær.

Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Helga Pedersen, sitter i samme komité som Jensen. Hun dukket bare opp én gang mer enn Frp-lederen, men viser også til at hun som parlamentarisk leder har mange oppgaver på og utenfor Stortinget som tar mye tid.

Høyres Erna Solberg har bare møtt opp til 4 av helsekomiteens 35 møter.

– Hovedjobben for Høyre gjøres der av våre to andre representanter i komiteen. Som partileder må jeg også følge saker i alle de andre komiteene, og da må tiden prioriteres strengt, sier Solberg. (ANB-NTB)

Artikkeltags