Forbruker & Medias lesertallsundersøkelse viser at det er 1.000 flere som leser an.no nå enn for ett år siden. Det gleder sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

- Det er et gjennombrudd at vi nå er størst i Nord-Norge. Det er en posisjon vi er stolt av og skal kjempe hardt for å beholde.

Nøkkelen til suksessen er systematisk satsing over tid, og at hele mediehuset jobber med å lage et godt produkt på nett, både redaksjonelt og kommersielt, samtidig som leserne bidrar.

- Vi får rundt regnet 150 nye innlegg daglig fra leserne våre, sier Hanssen. Men han er fortsatt ikke fornøyd, så Jan-Eirik Hanssen lover videre satsing på an.no.

- Vi skal jobbe med å få flere levende bilder, hyppigere oppdateringer og et utvidet regionalt innhold i den videre satsingen. Vi ønsker også å engasjere leserne våre enda mer.

Mens lesertallene for nettet vokser jevnt og trutt følger papiravisen den nasjonale trenden og går litt nedover.

Papiravisen går i samme periode ned 1.000 lesere, fra 62.000 tiil 61.000. Om en trekker fra såkalte dobbeltlesere som leser både nettavis og papir, har Avisa Nordland 77.000 daglige lesere.

- Vi opprettholder vår samlede posisjon. Aldri har vi hatt så mange AN-lesere. Det er beklagelig at lesertallet går ned i papiravisen. Vi kan ikke nekte for at trenden går mot mer digitale medier. Men vi jobber kontinuerlig for å gjøre innholdet mer unikt, nært og relevant. Det er likevel fortsatt sånn at om du skal holde deg oppdatert på hva som skjer i Salten må du lese papirutgaven. For i motsetning til hva mange tror er nettavisen og papiravisen helt ulike i innhold, sier Hanssen.