Gå til sidens hovedinnhold

Stormen-sjefen klager AN inn for PFU

Artikkelen er over 6 år gammel

Rolf Cato Raade har gjennom sin advokat, Carl Bore, klaget inn Avisa Nordland til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Bakgrunnen er blant annet det Raade mener er krenkende beskyldninger.

- Har bevisst forsømt

Raade mener at AN bevisst har forsømt å innhente samtidig imøtegåelse til leserbrevene til Morten Strøksnes. Han mener også, ifølge klagen, at Avisa Nordland ikke har gjort en tilstrekkelig bred faktasjekk på forhånd i flere av sakene som er skrevet.

Ifølge klagen skal Avisa Nordland ha unnlatt å redegjøre for sin faktakontroll, sine kilder og dokumentasjon.

- I mangel av svar og andre opplysninger, må det da legges til grunn at mange, grove beskyldninger i oppslagene i det vesentlige ikke er blitt faktasjekket overhodet, utover at det kommer påstander fra Strøksnes i et leserinnlegg, skriver Bore i klagen.

- Direkte useriøs

- Den journalistiske dekningen av denne saken, herunder med gjentatte brudd på Vær varsom-plakaten, framstår samlet sett som presseetisk direkte useriøs og uakseptabel, avslutter Bore brevet med.

Carl Bore er samme advokat som representerte legen Rastislav Kunda i den såkalte «Kirurgisaken» mot Avisa Nordland i Høyesterett. Avisa Nordland vant fram i PFU, men tapte i Høyesterett. Saken ligger nå på vent for behandling i Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

- Har redegjort for leserne

Rolf Cato Raades advokat, Carl Bore, ønsker ikke å kommentere saken ut over innholdet i klagen.

Sjefredaktør i Avisa Nordland har følgende å si om klagen:

- Jeg har tidligere redegjort overfor leserne hvorfor jeg valgte å publisere debattinnleggene fra Strøksnes. Jeg vil gjøre det samme overfor PFU dersom saken kommer til behandling i utvalget, sier Jan-Eirik Hanssen.

Kommentarer til denne saken