En kvinne i 40-årene fra Vestvågøy i Lofoten er dømt til 14 dagers betinget fengsel etter at hun stjal mellom 10.000 og 15.000 kilowattimer fra kraftselskapet.

Flere ganger oppdaget Lofotkraft at kvinnen stjal strøm, men hver gang de kuttet strømmen, koblet hun seg til med startkabler, og fikk lys og varme, skriver Lofotposten.

Hun var spar med lyset for å unngå å bli oppdaget. Kvinnen ble politianmeldt i vår og dømt til 14 dagers betinget fengsel. Hun må også betale kraftselskapet 6.000 kroner, som tilsvarer verdien av strømmen hun stjal over en periode på ett år.

– Jeg kan ikke huske at vi har opplevd at strøm er blitt stjålet fra vårt nett over en periode på ett år. Som oftest finner vi en løsning sammen med kommunene når folk ikke makter strømregningen, sier administrerende direktør i Lofotkraft, Arnt M.Winther.

Kvinnen nektet straffeskyld, og til retten begrunnet hun tyveriet med «nødrett». I retten ble det tatt hensyn til at kvinnen var i en «presset økonomisk situasjon».

– Tiltalte har tyvkoblet seg til anlegget ved å benytte startkabler, hvilket medførte fare både ved tilkobling, for støt og brannfare, heter det i dommen.