Gå til sidens hovedinnhold

Stene topper Felleslista

Artikkelen er over 14 år gammel

Med Jørn Stene, Cesilie Høgseth og Bjarne Eidissen på listetoppen satser Felleslista på sin tredje periode i kommunestyret i Fauske.

Bjarne Eidissen, leder av Fellelista, sier han er optimist med tanke på at velgerne ønsker lista på plass i det nye kommunestyret.

– Vi har ei liste som er representativ i forhold til alder, kjønn og geogafi. Vårt mål er å bidra til en positiv utvikling av kommunen innenfor blant annet barnehager, skole, næringsutvikling, helse og eldreomsorg. Vi setter tæring etter næring og finansierer ikke vårt program på monopolpenger, sier Eidissen.

Marsjerte ut

Felleslista så dagens lys for åtte år siden da Ap-medlemmer fra Sulitjelma, Fauske, Finneid og Valnesfjord marsjerte ut av partiet og dannet sin egen liste etter en opprivende nominasjonsstrid.

Ved valget i 1999 fikk lista fem representanter av kommunestyret sine 41 representanter. Ved valget for fire år siden, da kommunestyret ble redusert til 31 representanter, fikk lista inn to faste medlemmer i kommunestyret.

Avventer

Lista bygger sin politikk på sosialdemokratiske ideer, men Eidissen sier de ikke er en garanti for fortsatt Ap-ordfører i tilfelle et sosialistisk flertall etter valget.

– Vi er et selvstendig parti med vår egen ordførerkandidat, og vi vil ikke inngå noen allianser med andre før valget. Først får vi nå se hva velgerne ønsker, sier Eidissen.

Ingen garantist for Ap-ordfører.