Starter utvidelsen av City Nord i mars

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Coop Nordland har sikret seg lokalene til Telehuset i Verkstedveien, det skriver Bodø Nu. I følge nettavisen er Coop Nordland blitt enige med tidligere eier, John Salomonsen, om en pris på rundt 15 millioner kroner, for den 1 500 kvadratmeter store tomta.

Dette gir oss mulighet til å bli et enda mer komplett kjøpesenter, sier Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland

Coop Nordland har tidligere sikret seg to av nabotomtene hvor Centrum Bil og Europris holder til. I juni i fjor fortalte daglig leder ved Centrum bil, Odd Harald Sivertsen, at det var vanskelige tider.

– Vi har gått med et negativ resultat på rundt 650 000 kroner siden mars.

Centrumbil-eiendommen ble solgt for rundt 30 millioner og er på 6 000 kvadratmeter. Den 2,5 mål store Europristomten ble solgt for 20 mlilloner kroner.

Det vil si at Coop Nordland har brukt rundt 65 millioner kroner, allerede før utvidelsen av det nye kjøpesenteret har startet.

– Nå har vi sikret oss. Dette er en frisk satsing som gjør at vi tar et enda sterkere grep om varehandelen i regionen, sier den administrernde direktøren og forteller at utbyggingen starter allerede i mars, neste år.

- Da begynner vi å rive, om alt går etter planen.

500 millioner

Helt siden 90-tallet har Coop Nordland eid Verkstedveien 6B, der Stamina HOT ble bygd opp.

Eiendommen er selve porten inn til den delen av Stormyra som ikke er utbygd som kjøpesenter.

For tre år siden forsøkte brødrene Amundsen et storstilt tomteoppkjøp på vegne av en fortsatt ukjent klient. Området de angrep strakte seg fra Kiwi-bygget og Shell Stormyra i ene enden og helt inn mot Verkstedveien 3B. Planene ble aldri realisert.

Jakobsen fulgte prosessen, vel vitende om at Verkstedveien 6B i praksis fungerer som en ny inngangsport til City Nord.

Han forklarer det med at eiendommen ligger inn mot den etablerte infrastrukturen med veier og parkeringsplasser for City Nord. Det betyr at man i en ny utbyggingsfase slipper disse kostnadene. Samtidig ville man beskytte dette området mot at andre utnyttet det Coop allerede hadde betalt for.

– Ja, dette kommer tidlig etter det store løftet med investeringer på 550 millioner kroner i utvidelsen av City Nord, men noen ganger går toget. Hvis ikke Coop slo det meldt seg andre kjøpere, fortalte Jacobsen til an.no i sommer.

Eiendommenes verdi gjenspeiler at Stormyra reguleringsmessig er definert som avlastingssentrum for Bodø sentrum.

25 000 kvadratmeter klart jula 2015

Coop Nordland brøytet i 2008 i praksis vei for den definisjonen i arbeidet, med å bygge ut City Nord. Etter omfattende og kronglete forhandlinger med Fylkesmannen i Nordland, fikk Stormyra unntak fra den nasjonale kjøpesenterstoppen, bestemmelser som begrenset utbygginger til 3.000 kvadratmeter og dertil parkering.

Det nye bygget, på 25 000 kvadratmeter, skal være klart til julehandelen 2015.

Denne utvidelsen vil slippe City Nord inn på topp-10 listen over Norges største kjøpesenter – med sine 65.000 kvadratmeter.

Fra før er det kjent at XXL Sport og Europris vil etablere seg i det nye bygget.

– Vi er i samtaler med 15–20 aktuelle interessenter, men vi har ikke kommet til enighet med noen enda. Alt dreier seg om hvor mye areal de ulike ineressentene er ute etter, avslutter han.

Artikkeltags