Anders Fenne Ellefsen er Norges heldigste mann. Bodøværingen vant lørdag NM i flaks i Tallinn, skriver Coolbet i en pressemelding.

Premien er på 250.000 kroner.

25-åringen startet i høst på fysioterapistudier i Tromsø. I Nordens paradis skal den fotballinteresserte Bodø/Glimt-tilhengeren tilbringe de tre neste årene som student.

Takket være griseflaksen under NM i flaks kan den tidligere nordnorske mesteren i skihopping se noe lysere på den økonomiske siden av å være student.

250 000 kroner kommer unektelig godt med – på toppen av tittelen som norgesmester i flaks.

– Dette var helt utrolig. Jeg har hatt masse flaks, og dette kommer godt med. Det er tunge dager som student, der studielånet ikke strekker til. Det går i minus hver måned, men dette gjør seg godt for bankkontoen, sier en lykkelig nyslått norgesmester i pressemeldingen.

Minst ble mest

Ellefsen lignet ingen vinner inn i sjette og siste øvelse av NM i flaks. De seks finaledeltakerne hadde konkurrert om til sammen 37 chips gjennom de fem første øvelsene. Disse skulle de satse på rulett-bordet i siste øvelse.

En chip for hvert tall på duken på casionet på Hotell Hilton i Tallinn.

25-åringen hadde nest minst chips å satse, men plasserte sine fire chips med stor kløkt og omhu.

Tallet 8 var et av bodøværingen sine valg, og det ble et vinnertall til en kvartmillion norske kroner.

Fra tilskuerplass kunne samboer Martine Solvoll Hansen slippe jubelen løs. Nummer 8 ble valgt takket være fotballinteressen til Ellefsen.

Flaks er ikke bare tilfeldig

– Tallet 8 ble valgt fordi jeg i alle år har hatt det draktnummeret selv på fotballbanen. Mitt lykketall. Jeg bruker alltid nummer 8. Definitivt i framtiden også, forteller Anders Fenne Ellefsen.

Det var Kjetil Henriksen fra Aure kommune i Møre og Romsdal som ledet klart inn mot siste øvelse. 36-åringen hadde nesten nok chips til å dekke en tredjedel av rulett-bordet.

Antall chips før finalen:

Kjetil Henriksen 11 chips

Tommy Hansen 7 chips

Marius Ekeli 7 chips

Tommi Wiik 5 chips

Anders Fenne Ellefsen 4 chips

Chistopher Pajesø 3 chips

Henriksen tok nederlaget med stor fatning:

– Det er veldig hyggelig at det var unggutten som vant, sa Henriksen etter at rulettkula hadde landet i tallet 8, som ikke var dekket av nordmøringen sine 11 chips.

Kommet for å bli

Det er det tett på norskeide internasjonale spillselskapet Coolbet som står bak nyvinningen NM i flaks. Konseptet er like enkelt som det er vanskelig. Spillselskapet med hovedkontor i Tallinn ønsker å finne Norges heldigste mann eller kvinne. Etter seks ukekonkurranser sto seks menn finaleklare i den estiske hovedstaden i morgentimene fredag.

Selv som konkurrenter om sjekken på en kvart million og norgesmestertittelen har de seks finalistene blitt en sammensveiset gjeng under dagene i Tallinn.

NM i flaks har kommet for å bli. Sesong 2 er allerede på tegnebrettet.

– NM i flaks har kommet for å bli. Det er snart et nytt år, og 2019-konkurransen er snart i gang. Alle kan ha flaks, sier talsmann Mikael Mellqvist i spillselskapet Coolbet i pressemeldingen.