Innbruddstyv midt på natten var Pokémon-jeger

Skjermbilde av Pokémon Go.

Skjermbilde av Pokémon Go. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

AN+ til kun 99 kroner for 8 uker

Det er SVT Norrbotten som melder om den litt bisarre hendelsen som fant sted i Gällivare i Nord-Sverige natt til torsdag, skriver Rana Blad.

Arvid Nordvall var hjemme og spilte dataspill da han rundt klokken 0100 hørt at det var noen som forsøkte å åpne ytterdøra.

Han bevæpnet seg med en paraply for å kunne forsvare seg mot den han antok var en innbruddstyv - deretter åpnet han ytterdøra.

Utenfor ble han derimot møtt av en ung mann i fjellklær som kom med en litt uventet forespørsel:

"Unnskyld, jeg så at det lyste hjemme hos deg...og det har seg slik at du har en kjempeviktig pokémon i gangen din. Så hvis jeg kunne ha fått kommet innenfor døra slik at jeg kan få blippe den?", skal mannen ha sagt, i følge SVT Norrbotten.

Nordvall lot den unge mannen, som var midt i å spille det nye og ekstremt populære mobilspillet Pokémon Go, få komme inn slik at han kunne fange spillfiguren. Deretter mumlet den unge mannen et takk og forlot "åstedet" med det samme.

Til SVT Norrbotten uttaler Nordvall at det er det sykeste han har vært med på. Men føyer også til:

- Folk har jo gjort verre ting i verden enn å komme inn i gangen min. Men det er sykt at et spill kan påvirke mennesker så mye som dette. Det er litt ubehagelig, egentlig.

Artikkeltags