Gå til sidens hovedinnhold

"Spacewalker" klar for Bodø

Artikkelen er over 12 år gammel

23 dager, 14 timer og fire minutter. Så lenge har NASA-astronauten Rex Walheim vært i verdensrommet. Nå kommer han til Bodø.

I forbindelse med besøket til Norsk Luftfartsmuseum skal amerikaneren også besøke 6. og 7.klassene på Støver og Mørkvedmarka skole tirsdag.

Romferd

For tre år siden besøkte testpiloten også Bodø. Siden da har 46-åringen vært på ny romferd - og tre spaserturer i verdensrommet under montering av en forskningsmodul.

Totalt har astronauten over 23 dager "in space".

- Vi gleder oss til å treffe Rex J. Walheim igjen, og ser fram til å få se nye bilder og høre fascinerende beretninger fra den siste romferden, sier en entusiastisk direktør ved Norsk Luftfartsmuseum, Sven Scheiderbauer til Harstad Tidende.

Vimpel i verdensrommet

På Norsk Luftfartsmuseum skal Walheim holde sju multimediale presentasjoner om sine opplevelser som astronaut og «spacewalker». Han vil vise hvordan det er å være milevis ut i verdensrommet, hvordan det føles å jobbe i vektløs tilstand, hva astronautene spiser og hvordan de går på do i rommet, skriver Harstad Tidende.

Den bereiste amerikaneren fra California hadde også med seg en vimpel fra luftfartsmuseet på siste romferd.

– Nå kommer den tilbake til museet, med autografene til personalet på ISS. En så bereist vimpel krever en høytidelig overrekkelse, og det vil skje på ett av foredragene til Walheim, sier Scheiderbauer.

Walheim skal også til Vestvågøy, der initiativtaker og kunstner Scott Thoe holder til, hvor det også går en rød tråd med Den kulturelle skolesekken.