Natt til fredag vil den øvre randen av sola være synlig fra Bodø. Fra 4. juni er hele sola synlig i horisonten, og det vil den være frem til 8. juli.

Her kan du sjekke hvilke steder som får midnattssol først og sist. (ekstern link: met.no)

Dette er midnattssol

Midnattssol er et fenomen som inntreffer hele eller deler av tiden mellom vårjevndøgn og høstjevndøgn nord for den nordlige polarsirkelen og mellom høstjevndøgn og vårjevndøgn sør for den sørlige polarsirkelen. Midnattssol innebærer at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke går under horisonten og dermed, såfremt skydekket ikke er for omfattende, er synlig 24 timer av døgnet.

Send oss gjerne solbilder på e-post.

Andelen av året det er midnattssol øker med avstanden fra polarsirklene i retning mot polpunktene. Den er størst ved polpunktene hvor det er mulig å se solen i sammenhengende 6 måneder.

De områdene som har midnattssol om sommeren, har mørketid i et tilsvarende langt tidsrom om vinteren. På grunn av skumringseffekten innebærer mørketid imidlertid ikke nødvendigvis at det er mørkt 24 timer av døgnet, på samme måte som det blir lyst noe før soloppgang.

(kilde: Wikipedia)

Midnattssolvideo fra Mjelle