Gå til sidens hovedinnhold

Søker etter antatt omkommet person

Artikkelen er over 7 år gammel

- Det har gått flere timer siden mannen forsvant, og sannsynligheten for å finne savnede i live er liten, opplyser politiet.

Nødetatene fikk like etter klokken 14.10 melding om en vannscooterulykke i Indre Fauskevika på Fauske.

To menn er involvert i ulykken. En mann ble reddet opp av vannet av en fritidsbåt, den andre mannen er savnet.

Mann i 40-årene

- Den savnede er en mann i 40-årene, hjemmehørende i Fauske kommune, opplyser politiadvokat Bjarte Walla til Avisa Nordland, klokken 16.20.

Politiet mottok melding fra en person som observerte at vannscooteren hadde veltet og at det lå to personer i sjøen.

- En fritidsbåt kom raskt til stedet og fikk berget den ene, men rakk ikke å hjelpe den andre personen, forteller Walla.

Ved sekstiden opplyser Avisa Nordlands reporter på stedet at Røde Kors, sivilforsvaret, Norsk folkehjelp og en hundefører fra Norske Redningshunder er satt inn i søket etter mannen.

Søker etter antatt omkommet

Rett etter klokken 20.00 opplyser politiet i Salten at de nå søker etter en antatt omkommet person.

- Politiet besluttet like etter kl. 19.00 i dag å endre redningsaksjonen til søk etter antatt omkommet person. Det var da gått nesten fem timer siden savnede forsvant, og sannsynligheten for å finne savnede i live er liten. Politiet vil foruten søk på overflaten og i vannkanten også foreta søk med undervannskamera. Det foregår fremdeles søk i området med dykkere, og redningsskøyta befinner seg også på stedet. Søket vil foregå ut over natten, opplyser politiadvokat Bjarte Walla.

- Politiet har igangsatt etterforsking for å finne rede på hendelsesforløpet og årsaken til hendelsen. Foreløpig har politiet ingen opplysninger å gi om selve hendelsesforløpet og omstendighetene rundt dette, sier Walla videre.

Satt inn alle ressurser

Søket etter mannen vil fortsette utover natten, med mannskap fra politi, brannvesen og helsepersonell. Redningsskøyta «Skomvær III» har også kommet fra Bodø for å delta i søket.

- Politiet har nå fullt fokus på selve redningsaksjonen. Omstendighetene rundt ulykken kommer i andre rekke, sa politiadvokat Walla til an.no før politiet besluttet å endre redningsaksjonen til søk etter antatt omkommet.

Et ti-talls frivillige

Øyvind Rødelv er leder i frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF) i Salten, og har hovedansvaret for å kalle inn frivillig mannskap.

Han opplyser at Norsk Folkehjelp Saltdal er tilstede med seks personer, Røde Kors Hjelpekorps fra Fauske-Saltdal-Beiarn-Bodø stiller med 17 frivillige, mens Norske redningshunder stiller med to hundeekvipasjer.

Resultatløst søk med Sea King

- Politi, ambulanse og brannvesen er på stedet med båt. I tillegg er det en rekke fritidsbåter på stedet, sier Geir Håland, opersjonselder fra Salten politidistrikt til an.no like etter ulykken.

I tillegg deltok et Sea King-helikopter med dykkere fra Salten brann i søket.

Like før klokken 16.00 bekrefter HRS at Sea King-helikopteret har returnert til Bodø.

- Sea King har gjennomført overflatesøk, men det er ikke gjort noen funn. Derfor har helikopteret returnert til Bodø. Dykkerne blir igjen på stedet, opplyser redningsleder Ørjan Delbekk ved HRS til an.no.

Kjenner ikke tilstanden

Mannen som ble reddet i land er under medisinsk behandling, men politiet kjenner ikke tilstanden til vedkommende.

- Denne personen ble tatt i land, og er nå under medisinsk behandling, sier Walla, om mannen som ble brakt til legevakten på Fauske, til NRK.

Full leteaktivitet

Hovedredningsentralen (HRS) Nord-Norge fikk melding om ulykken fra politiet i Salten klokken 14.19.

- Sea King er på vei med dykkere fra Salten brann, som skal delta i søket. Helikopteret er framme rundt 14.45, sa redningsleder Tore Hongset ved HRS til an.no like etter 14.30.

- Det er full leteaktivitet i området. Sea King-helikopteret og mannskap fra brannvesenet søker i området utenfor Bunnpris på Fauske, opplyser vår reporter på stedet klokken 15.30.

Her er politiets pressemelding i sin helhet:

Politiet søker etter antatt omkommet person

Politiet har nå iverksatt søk etter antatt omkommet person etter at redningsaksjonen på Fauske ikke har ført fram.

Politiet fikk kl. 1410 i dag fikk melding om at en vannscooter hadde veltet og to personer var observert i vannet ca 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum. En fritidsbåt som befant seg i området dro raskt ut til stedet hvor to personer var observert. Da denne båten kom fram til stedet fant de kun en person, mens den andre personen hadde forsvunnet. Denne ene personen ble reddet opp i båten og brakt til land, hvor han ble ført til medisinsk behandling. Etter det politiet kjenner til er denne personen ikke livstruende skadet.

Det ble straks igangsatt søk etter den savnede personen. Både Seaking fra Bodø hovedflystasjon, samt dykkere og politi ble scramblet. Seakingen foretok søk i området, men da dette søket ikke gav resultater returnerte denne til Bodø litt over kl 1530.

Store ressurser har vært brukt i redningsaksjonen. Foruten 12 tjenestepersoner fra politiet har ressursene bestått av 18 frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, 10 brannmenn med dykkere, seks personer fra Sivilforsvarets frivillige innsatsgruppe (FIG), tre personer fra redningsskøyta, to personer fra ambulansetjenesten samt en rekke frivillige som har stilt opp med egne båter og utstyr.

Politiet besluttet like etter kl. 19.00 i dag å endre redningsaksjonen til søk etter antatt omkommet person. Det var da gått nesten fem timer siden savnede forsvant, og sannsynligheten for å finne savnede i live er liten. Politiet vil foruten søk på overflaten og i vannkanten også foreta søk med undervannskamera. Det foregår fremdeles søk i området med dykkere, og redningsskøyta befinner seg også på stedet. Søket vil foregå ut over natten

Den savnede personen er en mann i 40-årene, bosatt på Fauske. Politiet har igangsatt etterforsking for å finne rede på hendelsesforløpet og årsaken til hendelsen. Foreløpig har politiet ingen opplysninger å gi om selve hendelsesforløpet og omstendighetene rundt dette.

TIPS OSS TLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005