Det viser en fersk meningsmåling gjort av InFact for Avisa Nordland. Det er bare små bevegelser i partienes oppslutning siden en lignende måling i slutten av juni, og ved inngangen til valgkampen ligger Ap og Høyre side om side.

Stabilitet

Arbeiderpartiet har med sine 30,3 prosent en framgang på ett prosentpoeng. Også Høyre og Frp går fram, men både deres og Aps framganger er godt innenfor målingens feilmarginer. Om dette blir valgresultatet betyr det at Ap går tilbake fra fire til tre mandater. Høyre går fram fra ett til tre.Mens Frp beholder sine to.

3-3-2

Dermed vil Nordlandsbenken fra og med i høst se slik ut: Lisbeth Berg-Hansen (Ap), Eirik Sivertsen (Ap), Anna Ljunggren (Ap), Odd Henriksen (H), Margunn? Ebbesen (H), Jonny Finstad (H), Kenneth Svendsen (Frp) og Jan Arild Ellingsen (Frp). Det siste mandatet fra Nordland er et utjevningsmandat.

Janne ligger nærmest

Det er Sps Janne Sjelmo Nordås som ligger nærmest til å erobre et mandat. Det vil i så fall gå på bekostning av Høyres sistemandat. Senterpartiet trenger 1250 flere stemmer i løpet av valgkampen for å sikre deg det mandatet. Ingen av de andre partiene har slik tallene er nå noen sjanse til å sikre seg et mandat fra Nordland.