Slik svindlet han til seg flere store beløp

Politiet venter onsdag ettermiddag på flere anmeldelser fra ulike butikker i sentrumsområdet i Bodø. - Dette er profesjonelle svindlere. Vi har videoopptak av hendelsene, og prøver nå å få tak i de mistenkte, sier operasjonsleder, Kai Eriksen, i Salten politidistrikt til an.no

Politiet venter onsdag ettermiddag på flere anmeldelser fra ulike butikker i sentrumsområdet i Bodø. - Dette er profesjonelle svindlere. Vi har videoopptak av hendelsene, og prøver nå å få tak i de mistenkte, sier operasjonsleder, Kai Eriksen, i Salten politidistrikt til an.no Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Onsdag ettermiddag la politiet i Salten ut en melding på Facebook der de advarte mot flere gjerningspersoner som lurer butikker for penger. Svindlerne forvirrer de ansatte som sitter i kassen. Ved å bruke effektive teknikker, som ifølge politiet, innebærer munnrapphet og gestikulering, klarer de å forvirre de ansatte, slik at de frivillig gir fra seg penger tilhørende kassen.

To butikker i sentrum av Bodø har fått besøk av ulike gjerningsmenn, som har svindlet til seg flere tusen kroner, ifølge politiet i Salten.

Ønsket å veksle 3 900 kroner i hundrelapper

– Det verste ved det hele er at han takket kassamedarbeideren, og tok ham i hånden, etter at han hadde svindlet ham for 2 000 kroner, sier Hanne Rendal til an.no om den ene av svindlerene, som besøkte hennes butikk onsdag ettermiddag.

Rendal er daglig leder ved Bunnpris på Grønnåsen i Bodø, og fikk i ettermiddag besøk av mannen som hun mener er østeuropeer. Rendal forteller at den mistenkte svindleren kom inn i butikken, tittet seg rundt, og plukket med seg varer, før han gikk til kassen for å betale. Varene betalte han kontant, og før handelen var avsluttet spurte han kassamedarbeideren om det var mulig å veksle 3 900 kroner som han hadde i 100-lapper.

– Butikkmedarbeideren teller så pengene og veksler. Pengene går fram og tilbake, før mannen finner enda en 100-lapp i lommen. Samtidig som dette skjer, putter han 2 000 kroner i lomma. Det er ingen tvil om at han har gjort dette før, forklarer Rendal.

Merket svindelen først ved endt skift

Bunnpris har nå distribuert overvåkningsbildene av mannen til alle sine butikker i området.

Det var ikke før kassamedarbeideren skulle ta oppgjøret på slutten av arbeidsdagen, at han fant ut at han hadde blitt svindlet.

– Medarbeideren føler seg forulempet. Personen er veldig lei seg for at han lot seg lure. Dette er en høyst fiffig måte å gjøre det på. Jeg tror neppe at dette er siste personen han lurer. Han er var en frekk jævel, konkluderer hun.

Politiet: – Alle butikker må følge godt med

Salten politidistrikt sier at butikker i Bodø-området må være obs. Veksling av penger er en tjeneste de yter, og ikke krav som stilles til dem. Om ansatte føler at de mister kontrollen, bør de avslutte vekslingen umiddelbart, oppfordrer politiet.

– Alle butikker må følge godt med, sier operasjonsleder, Kai Eriksen, til an.no

Politiet venter onsdag ettermiddag på to anmeldelser fra ulike butikker i sentrumsområdet.

– Dette er profesjonelle svindlere. Vi har videoopptak av hendelsene, og prøver nå å få tak i de mistenkte. Vi har ennå ikke oversikt over hvor svindlerne kommer fra, sier han.

Artikkeltags