Slik finner du den billigste tannlegen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Er du en av dem som kvier seg til å bestille tannlegetime i frykt for at det skal bli dyrt? Med den nye offentlige portalen hvakostertannlegen.no får du se hvor mye det er mulig å spare på tannbehandlingen. Tjenesten er levert av Forbrukerrådet, og føyer seg inn på listen over rådets sider med forbrukerinformasjon.

- Det har vært for vanskelig å orientere seg om prisene, men nå lanserer vi endelig løsningen på det problemet. På hvakostertannlegen.no finner du prisene de ulike tannlegene tar, og slipper sjokkregninger, forteller Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i en pressemelding.

I Nordland spenner prisene fra 550 kroner til 1400 kroner for en vanlig undersøkelse, og bare i Bodø skiller det over 400 kroner mellom Dronningen Tannklinikk som er billigst og tannlege tor Tegnander som er dyrest.

Store variasjoner

I resten av Salten er variasjonene mindre. På Fauske skiller det for eksempel bare 30 kroner mellom billigste og dyreste undersøkelse, mens det i Meløy er 150 kroner å spare om du velger rett.

Prisene inkluderer kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhulen, to røntgenbilder, enkel tannrens og alle andre nødvendige kostnader knyttet til behandlingen.

Vil du virkelig spare penger på tannlegetimen kan det dog være greit å spare undersøkelsen til neste hovedstadsbesøk. I Oslo får du nemlig undersøkt tennene for 240 kroner.

Et annet alternativ kan være en svipptur nordover. I Tromsø får du nemlig gjennomført den samme sjekken for 300 kroner.

- Det koster å gå til tannlegen. Å få en oversikt over hvordan prisene er sammenlignet med gjennomsnittet, er nyttig når man ser etter ny tannlege eller vurderer den man allerede har, sier direktøren.

Siden er utviklet av Forbrukerrådet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet, og ble lansert i februar.

- Åpenhet rundt prisene er med på å skape bedre konkurranse i et marked det tidligere har vært vanskelig å orientere seg i. Forbrukerne skal kunne ta gode, informerte valg. Hvakostertannlegen er et ypperlig hjelpemiddel til akkurat dette.

Billigst i øst - dyrest i vest

På nettsiden kan du også se hvilke tannleger det er som har åpent i helger og på kvelden, hvem som har studentrabatt og hvem som har parkeringsplasser.

Hvakostertannlegen.no sammenligner også prisen fra fylke til fylke. Nordland havner her på en 6.plass med en gjennomsnittspris på 857 kroner for å få tennene sjekket. Billigste snittpris finner vi i Østfold, hvor du i snitt slipper unna med en hundrelapp mindre.

I andre enden av skalaen står Rogaland. Der ligger gjennomsnittsprisen for en tannlegeundersøkelse like under tusenlappen.

Artikkeltags