Slik blir gigantskolen

Etter å ha hatt undervisningen spredt i mange år, vil Bodø videregående skole være ferdig samlet med 26 000 kvadratmeter i sentrum høsten 2015. Både skolebygninger og bolighus er revet for å gi plass til nybygget (vinkelbygget) med gangbru over Torvgata. Der kommer blant annet kantine og bibliotek og andre fellesområder. En del av dagens skole bygninger gjøres det lite med, andre blir bygget om og pusset opp

Etter å ha hatt undervisningen spredt i mange år, vil Bodø videregående skole være ferdig samlet med 26 000 kvadratmeter i sentrum høsten 2015. Både skolebygninger og bolighus er revet for å gi plass til nybygget (vinkelbygget) med gangbru over Torvgata. Der kommer blant annet kantine og bibliotek og andre fellesområder. En del av dagens skole bygninger gjøres det lite med, andre blir bygget om og pusset opp Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fylkeskommunens største byggeprosjekt noensinne.

DEL

De har vært spredt på seks steder. Men nå samler fylkets største byggeprosjekt Bodø videregående til én skole.

Skolebygninger, fløyer og bolighus rives. Opp kommer 11 000 nye kvadratmeter, samt gangbruer mellom bygninger. I tillegg bygges deler av de gamle bygningene om.

– Dette er fylkeskommunens største byggeprosjekt noensinne, sier prosjektleder Gro Hagerupsen. Prisen er 659 millioner kroner.

– Det blir veldig bra, spesielt for dem som skal holde til i det som er nytt. Underveis er det en kjempeutfordring, sier rektor Anne Berit Vikhals.

For elever skal ha sin undervisning mens det rives, mures og flyttes fram til 2015. Nærmere 2000 personer skal holde til på skoleområdet. Borte blir skolelokalene på Burøya, Nyholmsundet, Notveien og Langstranda.

Flerbrukshall

De ansatte ser fram til å samles. Nå må lærere kjøre imellom undervisningsstedene. Bare flyfag blir, som i dag, liggende utenfor skoleområdet i Torvgata/Amtmann Heggesvei.

Bygningene i Torvgata som huser studiespesialisering, blir ikke så mye forandret. Men gymfløyen mot Bankgata rives. Der kommer kommunens nye flerbrukshall som også videregående skal bruke .

Fra Torvgata kommer gangbru over til nybygget som nå reiser seg på andre siden av gata. Utbyggingen skjer etter en såkalte samspillsmodell.

– Vi er helt avhengige av å ha med de ansatte i prosessen, sier prosjektleder Gro Hagerupsen.

Brukerkoordinator Lars Knutsen sier at det har vært langt over hundre arbeidsmøter så langt.

Krevende

– Det er kjempespennende med samlokalisering, renovering og nybygg. Resultatet blir bra, men prosessen krever mye tålmodighet. Selv om skolen gjør så godt den kan, blir det usikkerhet rundt midlertidige løsninger underveis, sier tillitsvalgt for Utdanningsforbundet, Cathrine Albrigtsen.

Elevrådsleder Miriam Bugge Andersen mener elevenes innspill tas lite hensyn til.

– Blant annet reagerte vi på avlange klasserom med tavle på den lengste veggen, og at elevene ikke får noen parkeringsplasser. Men det blir bra å få samlet skolen, mener elevrådslederen.

– Kan nære og gode miljøer forsvinne i en stor samlet skole?

– Jeg håper og tror at det blir identitetsskapende at vi kommer under samme tak, sier Miriam Bugge Andersen.

Fakta:

Nybygg: 11000 m²

Hele skolen: 28 000 m², 26000 av disse samlet i sentrum, bare flyfag ligger utenfor.

I dag 1350 elever og 260 ansatte, plass til 1500 elever.

Budsjett 659 mill. kroner

Ferdig: august 2015. Fylkes-kommunens største byggeprosjekt noensinne.

Artikkeltags