Skremte bort kundene

Artikkelen er over 13 år gammel

Dommedagsrockerne "Burning Memory" skremte folk ut av Glasshuset midt i beste handletid. Butikkeiere og Shirley Bottolfsen raser etter rockearrangementet. Si din mening.

DEL

Bandmedlemmene tar kritikken med stoisk ro.

– Tøøøøft, er svaret AN får fra Christoffer "Geir Jonny" Olsen (17), Fredrik "Lure" Johnsen (17), Odd "Mismot" Johnsen (17) og Ben Bergem Hansen (17). De beklager ikke noe etter at de lørdag spilte med et lydnivå som fikk folk til å rømme butikker og Glasshuset.

– Det var bare gøy at de gikk. Det var deres måte å vise at de ikke bryr seg, kommer det fra Fredrik Johnsen.

Si din mening i AN debatt.

Lørdag. Lørdag holdt Bodø Ungdom Mot Narkotika konserten i Glasshuset. De annonserte på forhånd at konserten skulle være mellom 13.30 og 17.00. Altså midt i beste handletid. Reaksjonene lot ikke vente på seg da black metal-bandene "Burning Memory" og "Sacramento Falls" entret scenen.

Shirley Bottolfsen forsøkte å kontakte senterledelsen på Koch i Glasshuset, før hun ringte politiet.

For 64 år siden opplevde hun selv bombingen av London. :

– Dette var verre en bombingen av London, tordner hun.

Det er lydstyrken hun og butikkeierne reagerer på.

– Jeg har ingen ting imot ungdomsmusikk. Rapbandet som spilte var bra og spilte med ok lydnivå. Det samme gjelder bandet med jenta som sang. Det er de to black metal-bandene jeg reagerer på. De spilte altfor høyt. Noen må kunne gå inn å kontrollere ting som foregår under slike arrangement, sier hun.

City Nord. Hun understreker at folk rømte ut av Glasshuset da de spilte.

– Butikkeiere i Glasshuset sliter med å få folk til byen. Og folk kommer til byen for å kose seg. Tror du de hadde tatt bandene inn på City Nord? påpeker hun.

Daglig leder Bjørn Roger Jervik ved Narvesen Koch er av samme mening. Butikken hans ligger rett ved scenen bandene spilte. Han påstår at de tapte mellom 10.000 og 15.000 kroner på grunn av konserten.

– Det var bare gnål, ikke musikk. Det sto jo bare ti personer rundt scenen og hørte på, sier han om de to Black Metal-bandene. Han har ingen ting imot at konserter holdes i Glasshuset.

– Men det lydnivået passer ikke midt i beste handletid. Foreldre med små barn la jo på sprang, sier han.

Burger King. AN var i kontakt ned flere butikker som mente det samme. Assisterende restaurantsjef Kjetil Edvardsen ved Burger King er sterkt kritisk til konserten.

– De spilte veldig høyt. Musikken passer ikke i Glasshuset midt i beste handletid. Vi hadde heller ikke mange kunder da de spilte. Jeg får heller ikke betalt for å bli påtvungen black metal-musikk, sier Edvardsen.

Dette blir altså bandet konfrontert med. Til sammen spilte de fem låter, mens AN er ukjent med hvor mange låter "Sacramento Falls" spilte.

Men bandet hevder at de ikke fikk beskjed om lydstyrken, før etter at de gikk av scenen.

– Men det er ikke vår business om folk rømmer Glasshuset, eller at butikker taper penger på at vi spiller, sier Fredrik Johnsen.

Artikkeltags