Skolen ba elevene hylle Vedum: – Fikk beskjed om at vi måtte vise han støtte

DEL

Fredag besøkte Sentepartiets Trygve Slagsvold Vedum Brønnøysund videregående skole.

I den forbindelse ønsket skolen en markering for å prøve å bevare fagene teknikk- og industriell produksjon, og restaurant- og matfag, som fylkesrådet ønsker å legge ned.

I forkant av besøket fikk elevene på skolen en SMS fra offisielle meldingskanal, transponder. Meldingen har fått flere til å reagere.

«VIKTIG: Han er en av våre støttespillere, så han skal vi heie på og klappe inn. Ingen buing. Dette er kjempeviktig. Lykke til!» sto det i SMS-en fra skolen, som Dagbladet har fått tilgang til.

– De bør vite at de ikke kan holde på sånn. Jeg hadde planer om å lage en plakat som ikke var Sp-vennlig. Så fikk vi beskjed om at vi måtte vise ham støtte fordi han kan redde linjene. Da måtte planene endres, sier Aleksander Sund til Dagbladet. Han er i Rød Ungdom og elev ved skolen.

Det var Brønnøysund Avis som omtalte saken først, og til lokalavisen tar rektor Sylvi Halseth selvkritikk.

– Jeg beklager at teksten på transponder kunne bli oppfattet som politisk sensur, som Aleksander Sund skriver. Jeg ser at siste del av transpondermeldingen er uheldig. Det er opp til den enkelte elev å ha sin formening om hvem som er støttespillere eller ikke. Jeg som rektor er opptatt av at elevene skal ha egne politiske meninger og at skolen skal være et miljø for å få utvikle politisk engasjement, sier Halseth til avisen.

Artikkeltags