Supplyfartøy kolliderte med Statfjord A-plattformen

ARKIVFOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix

ARKIVFOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ingen av de 276 om bord på Statfjord A ble skadd da PSV Sjøborg traff plattformen klokka 1.55 natt til fredag i forbindelse med lasting.

– Det var 276 personer om bord på Statfjord A da hendelsen inntraff. Det er ingen personskader om bord på plattformen, opplyser Equinor i en pressemelding fredag morgen.

Statfjord A er i revisjonsstans, og det var derfor ikke produksjon på plattformen da hendelsen inntraff.

Det nesten 80 meter lange supplyfartøyet PSV Sjøborg var i gang med lasteoperasjoner og hadde 12 personer om bord. Equinor opplyser ikke om noen av disse er skadd etter sammenstøtet eller hvordan det er gått med båten, men PSV Sjøborg er på vei til land for egen maskin.

Equinor har mønstret sin beredskapsorganisasjon for å bistå installasjonen. Skadeomfanget på plattformen er ikke avklart ennå. Skader på livbåter og behovet for å avklare omfanget av sammenstøtet har gjort at personell er blitt flyttet fra Statfjord A til nærliggende installasjon.

– To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har natt til fredag fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Områdeberedskapsfartøyet Stril Herkules er på feltet og bistår installasjonen med å avklare skadeomfanget, opplyser Equinor.

Artikkeltags