Skeptisk til stor-politi

Robin Johnsen, lokallagsleder i Politiets fellesforbund, er skeptisk til sammenslåing mellom Salten og Helgeland politidistrikt.

Robin Johnsen, lokallagsleder i Politiets fellesforbund, er skeptisk til sammenslåing mellom Salten og Helgeland politidistrikt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Salten og Helgeland politidistrikt kan bli slått sammen til ett distrikt.

DEL

Torsdag var alle politimestrene i de ulike distriktene i landet samlet på Gardermoen for å diskutere veien videre etter den knusende kritikken fra 22. juli-kommisjonen.

På pressekonferansen etter møtet la politidirektør Øystein Mæland . som senere på kvelden trakk seg fra stillingen - fram en rekke av det han kalte overskrifter for det han omtaler som et langsiktig arbeid for å styrke politiet og beredskapen i Norge.

Færre distrikter

Lederskap og organisering var de to første overskriftene Mæland nevnte, og han påpekte at han allerede har bedt om at det kuttes i antall politidistrikter fra dagens 27.

– Dette vil skape større robusthet i distriktene og på operasjonssentralene, noe som er viktig i et beredskapsperspektiv, sa Mæland.

Idéen er ikke ny, og tidligere har tanken om å slå sammen Salten og Helgeland vært luftet.

Lokallagsleder Robin Johnsen i Politiets Fellesforbund er enig i noen av poengene til Mæland, men er fortsatt skeptisk til mange av dem.

- Hvis vi slår sammen politidistriktene vil vi få flere på operasjonssentralen, og da er det riktig at vi blir mer robuste. Men samtidig er det en utfordring at politiet ikke får geografisk nærhet til mange områder. Jeg er ikke positiv sånn umiddelbart, sier Johnsen.

Han mener det viktigste er å øke ressursene til politiet.

- Vi må få nok folk med god kompetanse.

Fikk lekser

- En av de konkrete oppgavene alle får med seg hjem fra dette møtet er å gå gjennom tjenestelisten, og så må vi ta de justeringene som er nødvendig for at det skal bli bedre overensstemmelse mellom bemanning og antall oppdrag, sa politidirektør Mæland etter at hastemøtet med landets politimestre var over.

- Da må politidistriktene få flere ansatte, mener Johnsen.

Rammebetingelser

- Politiansatte i dag jobber allerede hver tredje helg, og det er i helgene vi trenger flere folk. Hvis vi ikke øker bemanningen vil jo dette tiltaket gå på tvers arbeidsmiljøloven. Det er et paradoks, sier han og legger til:

- Det står nok ikke på viljen til de ansatte i politiet, men for å gjøre en best mulig jobb må rammebetingelsene være gode. Derfor må bemanningen økes.

AN lyktes ikke å komme i kontakt med politimester Geir Ove Heir i Salten politidistrikt.

Artikkeltags