Skal jobbe med unge i Libanon

I dag reiser Camilla Helgesen fra Bodø til Libanon og Beirut. I ni måneder skal hun jobbe med ungdom i det krigsherjede landet.

I dag reiser Camilla Helgesen fra Bodø til Libanon og Beirut. I ni måneder skal hun jobbe med ungdom i det krigsherjede landet. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Bodøkvinnen Camilla Helgesen (27) reiser i dag til Libanon for å jobbe med ungdom.– Dette blir et utrolig spennende prosjekt, sier hun.

DEL

Camilla Helgesen er en av to aktive Røde Kors-medarbeidere som sendes på utveksling til Norges Røde Kors søsterorganisasjon i Libanon. Helgesen får base i Beirut der hun de neste ni månedene skal jobbe med ungdom via Libanon Røde Kors.

Hun er veldig klar på at hun havner i et minefelt av politiske motsetninger og væpnede grupperinger. Men selv er hun mest spent på trafikken i den libanesiske hovedstaden.

Sikkerhet. – Jeg regner ikke med å måtte springe bort fra bomberegn, Røde Kors er en solid organisasjon og jeg føler meg trygg. Jeg har gått kurs og skal gjennom nye sikkerhetskurs når jeg kommer ned. Det er jeg mest spent på er faktisk den enorme trafikken, sier hun.

Helgesen, som hele sitt liv har bodd i Bodø, innrømmer at det kan bli vanskelig å jobbe i et så spent klima.

Selv har hun i mange år vært svært aktiv i Røde Kors i Bodø, og sittet i sentralstyret til Røde Kors sin ungdomsorganisasjon.

Evakuert i fjor.Helgesen og en kvinne fra Ålesund er de to fra Norges Røde Kors som i år ble plukket ut til å reise til Libanon. Norges Røde Kors mottar så to personer i utveksling fra Libanon. At de to fra Norge, som i fjor var plassert i Beirut, ble evakuert til Kypros på grunn av uroligheter, tar Helgesen med knusende ro.

– Jeg tror dette blir en eksplosjon i opplevelser. Jeg har med meg en stor porsjon respekt og skal jobbe med den store medlemsmassen Libanon Røde Kors har blant ungdom. Jeg skal reise rundt i hele landet, men får base og skal bo i Beirut, sier hun.

Dele opplevelser. Etter endt opphold skal hun i to måneder drive obligatorisk informasjonsarbeid i Norge.

– Dette handler om utveksling på alle områder, når jeg kommer hjem skal jeg dele mine opplevelser. Det kan dreier seg om alt fra opplæring av nye delegater til at jeg skriver artikler og reiser rundt for å fortelle om mitt opphold i Libanon. Eksakt hva det går ut på skal jeg diskutere videre med Røde Kors, sier hun.

I dag reiser hun og 27-åringen fra Mørkved er spent.

– Jeg reiser som et supplement til de ressursene Røde Kors allerede har i Libanon. Det er klart at jeg er veldig spent, sier hun.

Artikkeltags