Det er ikke første gang Rolf Schjem (56) går langt uten annen grunn enn turgleden. I fjor gikk han nemlig fra Skaidi i Finnmark til Sulitjelma, og dette ble opptakten til langturen han akkurat har startet på.

- Jeg har ikke tenkt å gjennomføre dette om ikke kroppen holder mål, og det ligger ingen personlig prestisje i denne turen for meg, sier Schjem, etter en uke langs landeveien helt nord i Finnmark.

Starten gikk fra Nordkapp 30. mai, og målet er å være på Lindesnes en gang i 2009.

- Friluftsliv har i alle år vært min hovedinteresse, særlig turer i fjellet, noen ganger også med gevær og fiskestang. For mange år siden bestemte jeg meg for at alle de turene jeg hadde lyst på, måtte realiseres før det ble for sent. Derfor har det blitt mange fine naturopplevelser, både alene og sammen med gode venner, til fots og med kano, forteller Schjem, som før langturen startet gjennomførte drøftinger internt i familien om tillatelse til å gjennomføre prosjektet.

- Første året er målet Mo i Rana mer eller mindre i ett. Neste år forhåpentligvis helt til Lindesnes. Det er langt å gå. Særlig når en går alene. Ikke minst den psykiske biten er jeg spent på. Videre håper jeg all treningen i forkant vil gi resultater så knærne holder, sier en optimistisk Schjem, som ikke er helt fornøyd med starten av turen.

- Vinteren henger fortsatt i her i Finnmark, og dermed har det blitt vandring langs E6 i stedet for i terrenget. Det sliter på både humør og kropp, og jeg regner med å ta en pause på en uke eller to når jeg er framme i Kautokeino neste helg, i håp om at snøforholdene er blitt bedre, sier han.

Følg Schjems langtur på nettet her .