Skal droppe drops

Alex Heidel fra Rognan er tysk modellflymester flere ganger. 17. mai vil han la det regne drops over Rognan med et lite helikopter.

Alex Heidel fra Rognan er tysk modellflymester flere ganger. 17. mai vil han la det regne drops over Rognan med et lite helikopter. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Han har 15 tyske mesterskapstitler i modellflyging. 17. mai vil Alex Heindel «bombe» Rognan – med drops.

DEL

Heindel er ansatt på Nexans AS som mekaniker. Siden han var 10 år har han drevet med modellflyging. I 1989 ble han aktiv konkurransepilot.

Dropsstuntet på Rognan skjer med et lite helikopter. På ettermiddagen skjer det over skoleplassen, og klokken 18 bomber han rådhusplassen.

– Akkurat nå jobber han for å finpusse helikopteret og teknikken han har funnet opp for å slippe ut flagg og drops, forteller kona Jeanette Seidel. Paret bor på Rognan. Men modellhelikopter driver han bare «ved siden av». Størst lidenskap har han for sitt modellfly.

Og i år blir det store planer med modellflygingen. Heidel tok andreplassen i Norgescupen i modellflyging i fjor, og har dermed kvalifisert seg for det norske landslaget i modellfly. I sommer skal han delta på nordisk mesterskap i Finland, og ikke minst under verdensmesterskapet i Indianapolis i USA.

– Dette er en hobby som på dette nivået koster mye penger, så nå er han på jakt etter en sponsor som han kan lage reklame for. Reise og deltakelse på både nordiske mesterskap og verdensmesterskap koster nesten skjorta, forteller Jeanette Seidel.

Artikkeltags